www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Syrian International Rally

Al-Attiyah v písku převálcoval konkurenci

13. června 2008 • 06:00

Nasser al-Attiyah a Chris Patterson během minulého víkendu vybojovali jedno z nejsuverénnějších prvenství v historii mistrovství Blízkého východu. Katarsko-irská posádka vyhrála během Syrian International Rally dvanáct ze třinácti zkoušek a nejbližšího soupeře za sebou nechali s pětiminutovým odstupem; byl jím Abdullah al-Qassimi, bratr továrního jezdce Fordu Khalida.

Na start se postavilo 32 posádek, jedním z prvních odpadlých byl Ahmed al-Sabban ze Saudské Arábie, jehož Corolla S2000 se kvůli porouchané převodovce zastavila už po čtyřech kilometrech první vložky. Čtvrtý muž průběžné klasifikace Michel Saleh se z Imprezy 2008 vrátil do starší specifikace N12, ano to mu ale nepomohlo, neboť druhý den odpadl pro poruchu motoru. V pátek se jelo sedm rychlostních zkoušek, al-Attiyah prohrál pouze jedenkrát a po prvním dni již měl před al-Qassimim náskok bezmála čtyř minut. Druhý jezdec průběžného pořadí se na svou pozici dostal až po poslední zkoušce dne, kdy přeskočil Misfera al-Marriho. Dvacetiletý Nicos Thomas, nedávný vítěz Cyprus Rally, dlouho držel třetí místo, pak ale dostal dvě minut penalizace za předčasný příjezd do časové kontroly.

Lídr soutěže nedal druhý den nikomu šanci, vyhrál všechny vložky a jeho převaha se postupně přehoupla až přes hranici pěti minut. Jasná ale dlouho nebyla bitva o druhé místo, neboť ještě po RZ 9 byla mezi al-Qassimim a al-Marrim mezera pouze 0.1 sekundy. Nakonec se ale jako úspěšnější ukázal al-Qassimi. „Byla to fantastická soutěž pro mě i pro tým,“ řekl v cíli al-Attiyah. „Jelo se nám velice dobře, vůbec jsme se nedostali pod tlak. Potřebovali jsme toto vítězství, abychom si udrželi dobrou pozici v seriálu a ještě více si zvykli na nové auto. Teď nás čeká libanonský asfalt, kde bychom rádi potrápili domácího Rogera Feghaliho.“

Syrian International Rally
1.Nasser al-Attiyah-Chris PattersonQ/GBSubaru Impreza STIN42:38:13.6
2.Abdullah al-Qassimi-Fred GocentasUAE/LTMitsubishi Lancer Evo IXN4+5:20.7
3.Misfer al-Marri-Adel HusseinQSubaru Impreza STIN4+6:09.0
4.Nizar al-Shanfari-Daniel BarrittOM/GBSubaru Impreza STIN4+7:42.5
5.Nicos Thomas-Andreas ChristodoulidesCYMitsubishi Lancer Evo IXN4+8:41.7
6.Nick Georgiou-Joseph MatarRLMitsubishi Lancer Evo IXN4+10:34.3
7.Salah bin Eidan-Michael MorrisseyKWT/IRLSubaru Impreza STIN4+12:04.8
8.Mohammed Hamsho-Steve LancasterSYR/GBSubaru Impreza STIN4+18:06.0
9.Meshari al-Thafiri-Fares al-ThafiriKWTMitsubishi Lancer Evo IXN4+22:39.3
10.Faris Hijazi-Emad JumaHKJMitsubishi Lancer Evo IXN4+22:59.1

Další informace k Syrian International Rally naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist