www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally of Turkey (PCWRC)

Martin Prokop o vyloučení z Turecké rallye

15. června 2008 • 21:30

Po velmi slibné první polovině Turecké rallye, kdy se Martin Prokop s Janem Tománkem pohybovali v popředí klasifikace PWRC, následovalo pro české barvy zklamání z nedokončené soutěže. Před startem do závěrečné nedělní etapy byla totiž posádka ze soutěže diskvalifikována.

Podrobnosti k sobotní etapě přidává ze svého pohledu pilot Martin Prokop: „Při přejezdu na jednu z rychlostních zkoušek se na voze vyskytla závada palivového systému a auto se zastavilo. Oprava trvalo dlouhý a i přes plné nasazení a 70 kilometrů dlouhý přejezd jsme dorazili na start další 'erzety' o 19 minut později. Tzn. že jsme tak o čtyři minuty nestihli limit. Nejdříve nám toto uznali, ale po dvou odjetých vložkách přišlo rozhodnoutí, které nás vyřadilo ze zbylých sobotních vložek.“

„Nicméně ráno jsme byli připraveni do 3. etapy odstartovat v systému Superally. V tom, ale přišla zpráva o našem vyloučení za cizí pomoc na přejezdu za vložkou. Zarážející byl pro mě ale způsob, jakým sportovní komisaři o našem osudu rozhodli. A to bez jakýchkoliv podložených důkazů,“ neskrývá své rozladění Martin.

Zajížděné časy ve srovnání s konkurencí mohou před dalšími starty naplňovat Jipocar Racing Team optimismem, přesto převládá u teamu zřetelné zklamání. „Je to velmi nepříjemné v tom, že vidíme potenciál, ale pořád nás něco sráží na zem. To vše je hodně náročné na psychiku celého teamu. Z velké části jde i o smůlu, kterou nemůžeme příliš ovlivnit. V přípravě děláme pro úspěch vše. Půjdeme dál, věci budeme řešit. Snad nám pauza, která nás teď čeká, pomůže se chytit,“ doufá Martin Prokop.

Šestitýdenní pauzu v kolotoči mistrovství světa, která po startu v Turecku na posádky čeká, vyplní Jipocar Racing Team startem v Estonsku. Ten poslouží především jako příprava a test na Finskou rallye. „V půlce července pojedeme s C2 závod v Estonsku. Jedná se o soutěž místního mistrovství,“ prozrazuje jihlavský pilot.

Jipocar Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.06.2008 17:07
topstrelec
nějak mně zde chybí stanovisko nebo komentář Jipocar racingu ke zveřejněnému rozhodnutí komisařů, hlavně k tomu napomenutí...
16.06.2008 16:39
John - moderátor
Bez komentáře, rozhodnutí sporťáků dal někdo sem: odkaz na forum.autosport.cz
16.06.2008 06:03
Mirekfric
Nicméně diskvalifikace za překročení limitu posádku nevyřazuje narozdíl od cizí pomoci ze superrally, ne?
16.06.2008 00:27
Pluto - moderátor
Já tu neřeším cizí pomoc. Povolených patnáct minut bylo překročeno (za jakýchkoliv okolností), takže diskvalifikace za překročení časového limitu byla nevyhnutelná.
15.06.2008 23:49
Ramon
4 sorry
15.06.2008 23:49
Ramon
pluto: no těch 5min byla ta cizí pomoc... jinak si to vysvětlit neumím, ale i tak Prst potěšil, musí vyjít Německo a Finsko!!!
15.06.2008 22:50
Pluto - moderátor
Osobně nechápu výraz "toto nám uznali"? V předpisech je jasně řečeno, že v jediné časovce může být překročen limit maximálně o 15 minut.
toplist