www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - Coates Rally Queensland

Rally Queensland

27. června 2008 • 04:00

Neal Bates si o minulém víkendu vybojoval třetí vítězství v mistrovství Austrálie v řadě. Díky bonusovým bodům za vyhrané rychlostní zkoušky utekl druhému muži průběžné klasifikace Elimu Švandovi, jenž ovládl samostatně hodnocený druhý den Coates Rally Queensland. Úřadující mistři Austrálie, manželé Simon a Sue Evansovi skončili nezvykle po nehodě v nemocnici.

Na Sunshine Coast se letos objevil i Chris Atkinson, vítěz ročníku 2004. Ten přišel podpořit místní posádky v boji s továrními Toyotami, nicméně červenobílé vozy se i tak objevily po páteční zahajovací speciálce na čele. Necelých 900 metrů dlouhý test vyhrál Simon Evans o 0.7 před stájovým kolegou Batesem. Třetí místo sdíleli díky shodnému času Eli Evans na subaru a Darren Windus, který se postaral o první letošní nasazení Fiesty S2000.

Evansovi v sobotu vyhráli tři vložky a po RZ 6 s převahou 21 sekund vedli před Batesem. Na dalším testu ale jejich toyota po jednom ze skoků přistála na boku a posádka musela být převezena do nemocnice. Simon si poranil nohu, jeho žena si stěžovala na bolest zad. Po jednom dni v nemocnici ale mohli být oba propuštěni domů.

Po tomto odstoupení se do čela dostal Simonův mladší bratr, čtyřiadvacetiletý Eli. Jenže i ten chyboval; na 34 kilometry dlouhé závěrečné vložce prvního dne skončil v příkopě, prorazil kolo a test dojel pouze po ráfku. Jeho ztráta dosáhla téměř minuty a půl. Darren Windus dělal s siestou hodiny, následně poškodil tlumič a na poslední zkoušce odstoupil.

V neděli se Simon Evans opět na raly objevil, ale jen na cílové rampě, aby tam bratrovi pogratuloval k vítězství v druhém dní queenslandské soutěže. Jako druhý dojel podobně jako v prvním dni Michael Guest s imprezou, bronz vybojoval Neal Bates. Ten v neděli vedl až do předposlední vložky, pak ale prorazil gumu a propadl se. Windusova fiesta nakonec cíl kvůli poruše nespatřila, přestože byla na první nedělní vložce nejrychlejší.

Coates Rally Queensland - 1. den
1.Neal Bates-Coral TaylorAUSToyota Corolla S20001:14:43.7
2.Michael Guest-David GreenAUSSubaru Impreza STI+1:07.8
3.Eli Evans-Chris MurphyAUSSubaru Impreza STI+1:20.9
4.Stewart Reid-Anthony McLoughlanAUSToyota Corolla Sportivo+1:46.8
5.Nathan Quinn-Ben AtkinsonAUSMitsubishi Lancer Evo V+2:15.8

Coates Rally Queensland - 2. den
1.Eli Evans-Chris MurphyAUSSubaru Impreza STI 1:12:34.4
2.Michael Guest-David GreenAUSSubaru Impreza STI+18.7
3.Neal Bates-Coral TaylorAUSToyota Corolla S2000+38.2
4.Spencer Lowndes-Chris RandellAUSMitsubishi Lancer Evo IX+53.8
5.Glen Raymond-Matt RaymondAUSToyota Corolla Sportivo+1:37.2

Další informace k Coates Rally Queensland naleznete ZDE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist