www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Peták vítězem pelhřimovské rally, na dalších místech Orsák a Trněný

2. srpna 2008 • 21:30

Posádka Hroch Rally Teamu v AČR ve složení Josef Peták, Alena Benešová na voze Peugeot 207 S2000 se stala vítězem CEBIA Rallye Pelhřimov – Memoriál Tomáše Vojtěcha. Příbramský jezdec si pojistil vedoucí příčku v šampionátu jednodenních sprintrally. Na druhém místě skončila s odstupem 11,7 sekundy dvojice Czech National Team Jaroslav Orsák, Karel Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX). Třetí místo vybojovala posádka Seznam.cz Rally Team Karel Trněný, Václav Pritzl (Škoda Fabia WRC).

Předčasný start do sedmé rychlostní zkoušky a následná penalizace deseti sekund odsunula až na čtvrté místo Jana Sýkoru (Mitsubishi Lancer EVO IX). Spokojený vítěz Josef Peták na cílové rampě uvedl: „Na začátku to byla loterie s počasím. Ráno jsme vyrazili na nařezaných gumách, když na trati byli louže. Poté se začalo jet velmi rychle. Druhá sekce už proběhla na suchých gumách a jela se velmi rychle. Jsme velmi spokojeni s výsledkem, body do českého šampionátu jsou cenné a jsme velmi rádi.

Pelhřimov byl prvním závodem ve druhé polovině českého šampionátu ve sprintrally. Uvidíme, jaký bude další vývoj. Ještě není důvod vymýšlet strategii na další sprintové podniky. Teď nás čekají Prachatice a poté vrchol české sezony barumka ve Zlíně. Příprava bude standardní. Auto důkladně rozebereme a potřebné díly zrepasujeme. Každopádně vůz fungoval výborně. Poděkování patří celému týmu,“ uvedl Josef Peták. Pro příbramského jezdce to bylo letošní třetí vítězství v rallysprintech. Před Pelhřimovem nenašel přemožitele ve Vyškově a Tišnově.

Druhou příčku obsadil Jaroslav Orsák z Poteče: „Zkoušeli jsme nové pneumatiky, nicméně ráno bylo mokro a obuli jsme raději pirelky. Nové gumy jsme dali až na další rundu rychlostních zkoušek. Jsme spokojeni,byl pěkný závod. Peták jel skvěle, přece jen je poznat, že se s autem velmi rychle sžil. Chtěli jsme v závěru zaútočit, po zrušení jedné erzety k tomu již nebyl čas,“ řekl Jaroslav Orsák. Z předních posádek nespatřili cíl rally Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX), Lubomír Minařík (Škoda Fabia Kit Car – technické problémy), Lumír Firla (Mitsubishi Lancer EVO VII - převodovka), Jan Šlehofer (Fiat Punto S1600 – havárie). Mezi historickými vozy zvítězil ve čtvrtém díle republikového šampionátu Lubomír Tenkl na voze BMW M3.

Letošní pelhřimovské rally se zúčastnilo 94 posádek, které prošly administrativními a technickmi přejímkami. Na startu se objevilo 93 vozů, v cíli rally bylo klasifikováno celkem 69 aut. Příštím podnikem rallysprintového šampionátu bude soutěž v Prachaticích (16. srpna).

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist