www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Petákovo třetí letošní vítězství

4. srpna 2008 • 11:10

Posádka Hroch Rally Teamu ve složení Josef Peták a Alena Benešová s vozem Peugeot 207 S2000 dokázala zvítězit v rámci Cebia Rally Pelhřimov, čímž příbramský jezdec dokázal vyhrát letošní již třetí rallysprintový podnik a upevnil si vedení v MČR v Rally.

Po čtvrtém místě z Kopné odjela smíšená dvojice vstříc pátému podniku MČR v rally, který zároveň posunul sezónu do druhé poloviny.

Josef Peták s Alenou Benešovou vstoupili do soutěže čtvrtým časem, ale hned na následujícím měřeném úseku zajel příbramský jezdec nejrychlejší čas a posunul se na druhé místo za Orsáka. Ještě lépe vyšla posádce Peugeotu 207 S2000 další rychlostní zkouška. Peták s Benešovou dokázali zajet o více než pět vteřin rychlejší čas, než druhý Sýkora, čímž se dvojice Hroch Rally Teamu posunula na průběžné první místo.

„Vstup do soutěže nám vyšel výborně. V noci a ráno pršelo, takže jsme na úvodní sekci zvolili řezané slicky. V kufru jsme měli připravené slicky, které jsem před třetí rychlostní zkouškou hodil na předek vozu. Vzadu zůstali řezané slicky. Tato volba se ukázala jako správná a nám pomohla k posunu na vedoucí pozici,“ zhodnotil úvod Pelhřimovské rally Josef Peták.

Ani v prostřední části neztratili Peták s Benešovou vedoucí pozici. Druhému Orsákovi dokázali odskočit o další vteřinky. „Podařilo se nám jezdit stabilně dobré časy. Chytli jsme správný rytmus a ten drželi po celý průběh soutěže. Naštěstí se neměnilo ani počasí. Ráno to vypadalo na velkou pneumatikovou loterii,“ podotkl osmačtyřicetiletý jezdec.

Svoji pozici lídra potvrdila smíšená posádka na předposlední rychlostní zkoušky, kde zajela druhý čas za Trněným. „Auto fungovalo naprosto skvěle. Chci tímto poděkovat celému týmu za skvěle odvedenou práci. S výsledkem jsem naprosto spokojen. Podařilo se nám již potřetí v sezóně zvítězit, z čehož nejen já, ale i celý tým máme nesmírnou radost,“ řekl v krátkosti v cíli vítězný jezdec.

Josef Peták s Alenou Benešovou dokázali zvítězit nejen v absolutní klasifikaci, ale i mezi smíšenými posádkami.

Dalším závodem Hroch Rally Teamu bude Rally Prachatice, kde na místo spolujezdce usedne opět Libor Joska. S Alenou Benešovou se představí o týden později Josef Peták v rámci Barum Rally.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist