www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Martin Bujáček těsně za top ten

5. srpna 2008 • 07:00

První srpnovou sobotu se v okolí Pelhřimova konal pátý ročník Cebia Rally Pelhřimov – Memoriálu Tomáše Vojtěcha. Mezi přihlášenými figurovala také posádka vozu Mitsubishi Lancer evo 7 ve složení Martin Bujáček – Štěpán Palivec. Uherskobrodský junior vstupoval na start soutěže s cílem dokončit celou rally, najet ostré kilometry a tím získat další cenné zkušenosti. Martin si také přál vybojovat nějaké body do hodnocení juniorů.

„První sekce byla po ranním dešti ještě vlhká, tak jsme pro jistotu zvolili media, což se na prvních dvou vložkách ukázalo jako optimální, ovšem konec sekce již byl úplně suchý,“ vyjádřil se jezdec ke vstupu do závodu. Do dlouhé druhé sekce pěti RZ bez servisu Martin obul slicky a vůbec poprvé zkusil jet na osmnáctipalcových kolech. „Rychle jsem si na tato kola zvykl a zajel jsem časy těsně za top 10. Začal jsem také stahovat Mácu, který na mě měl po první sekci zhruba 6,5 sekundy náskok,“ podotknul Martin i k obvyklému souboji s Martinem Semerádem.

Šestá rychlostní zkouška byla zrušena z důvodu havárie posádky jedoucí Rally Vysočina. Dvě zkoušky před cílem se Martin Bujáček dostal na pouhou půlsekundu za svého jmenovce Semeráda. Bylo tedy jasné, že jejich souboj bude pokračovat až do cíle soutěže. „Před poslední RZ jsem Mácu přeskočil o 0,7s, rozhodnout měla poslední zkouška. Ta se mi velmi povedla, zajel jsem osmý čas absolutně a celkově tak skončil na jedenáctém místě,“ řekl Martin po skončení soutěže. Mezi juniory dojel dokonce druhý a v průběžném hodnocení juniorů drží vynikající čtvrté místo.

Dalším závodem posádky bude JVP System Rally Prachatice, která se uskuteční 16. srpna. Závěrem je potřeba připojit poděkování jak týmu Locar za kvalitně připravený vůz, tak také všem sponzorům, bez kterých by nebylo možné soutěž absolvovat.

Libor Hladiš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist