www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Posádka Pohner/Husák odjela z Pelhřimova se smíšenými pocity

6. srpna 2008 • 03:00

Obhájci loňského titulu ve třídě A/7 Karel Pohner a Honza Husák se rozhodli relaxovat při sekání trávy svým traktůrkem a bavením diváků při královehradecké Rallyshow a vynechali Rallysprint Kopná. Po dvouměsíční pauze, která uplynula od Tišnovské rally opět Karel s Honzou vítězně dokončili Memoriál Tomáše Vojtěch – Cebia Rallye Pelhřimov.

Karel Pohner se na start Pelhřimovské soutěže těšil. Škoda, že start tentokrát vynechali pravidelní účastníci třídy A7. V Pelhřimově své časy porovnával s Honzou Černým navigovaným Pavlem Kohoutem a Václavem Stejskalem, vedle kterého usedá Daniel Trnka.

I přes vítězství své třídy soutěž královéhradecké posádce černé Hondy Civic Type-R příliš nesedla. „Zkoušky, časové rozvržení soutěže ani počasí nebylo to pravé ořechové. Především jsme však nebyli spokojeni sami se sebou. Celá řada drobných chyb a nesrovnalostí před a v průběhu závodu přispěla ke zbytečné nervozitě i několika „krizovkám“ v průběhu jízdy,“ říká Karel Pohner.

Zásadní chybou byla jízda na „mokrých“ gumách. „„Media“ jsme neměli a tak jsme mokré Matadory trápili na horkém asfaltu. Na druhou stranu, jízda dveřmi napřed byla poměrně zábavná až na dva okamžiky, kdy se nám ty dveře vzdálili až příliš daleko od silnice,“ hodnotí již s úsměvem pilot.

Této situace zkušeně využil nový soupeř posádky Pohner - Husák, Honza Černý. Po druhém testu se v čele usadil s více jak devítisekundovým náskokem. Strategií východočeské posádky bylo neztratit více než dvacet sekund, aby mohli na suchých gumách provést reparát. Reparát byl však podstatně jednodušší, než se čekalo. Honzu Černého a Pavla Kohouta zradil Peugeot 206 RC a po třiadvacetisekundové ztrátě na třetím měřeném úseku se rozhodli ze závodu odstoupit.

V tuto chvíli již nebylo kam spěchat. „Ve druhém kole jsme byli tak nadšeni ze suchých pneumatik, že jsme divákům stačili předvést jedny výstavní hodiny,“ opět komentuje vítěz. Zklidnění vlastně přišlo až na posledních dvou testech, kde zajeli velmi solidní čtvrtá místa mezi „áčky.“ Z plného bodového přídělu panuje v Alert Rally Teamu oprávněná radost.

Michael Daněk
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist