www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Když se smůla lepí na pneumatiky

7. srpna 2008 • 10:00

S rozporuplnými pocity vzpomíná na svůj start při víkendové Cebia rally Pelhřimov orlovský soutěžní jezdec Lumír Firla, startující s vozem Mitsubishi Lancer EVO VII. Reprezentant stáje Eurostroj Rallye Team v AČR, po jehož boku podruhé v letošní sezóně usedl mladý navigátor Pavel Dresler, svými časy potvrdil návrat formy z Kopné a dlouho bojoval o umístění na hranici první a druhé desítky celkového pořadí. V samotném závěru mu však v zisku cenných bodů do pořadí šampionátu zabránila porucha převodovky.

„Pelhřimovská rally byla opět velmi pěknou soutěží se zajímavými tratěmi. Moc nás potěšil hlavně krásný šotolinový úsek na první rychlostní zkoušce, který jsme si při závodě náležitě užili,“ chválí pelhřimovské organizátory Lumír. „Samotný vstup do rally pro nás nebyl zrovna ideální. Trať byla po dešti hodně zrádná a první „erzetu“ jsem asi příliš prodal. Výsledkem byl až 23. čas absolutně, ale na dalších zkouškách se nám naštěstí podařilo zrychlit. Zajížděli jsme časy na úrovni Romana Michalíka či Luboše Minaříka a z nelichotivé pozice ve třetí desítce jsme se do servisní přestávky probojovali na čtrnáctou příčku. Nejlépe nám paradoxně vyšel reparát za úvodní nevydařenou „erzetu“. Ve druhém průjezdu stejným úsekem se nám totiž podařilo zajet lichotivý osmý čas,“ vzpomíná pilot z Ostravska.

Podobně rychlý čas se Lumírovi s Pavlem podařilo zajet i na sedmé rychlostní zkoušce, vyhlášené dlouhým skokem u lomu Těchobuz. Mezi devátým Minaříkem a dvanáctým Firlou byl v té chvíli rozdíl pouhých pěti sekund a do cíle zbývaly jen dva rychlostní testy. Lumír si do posledních kilometrů soutěže věřil, letos už poněkolikáté mu však v souboji o slušné umístění nepřála paní štěstěna. Na předposlední zkoušce jej ze slibně rozjetého závodu vyřadila porucha převodovky na jeho Lanceru. „Odstoupení nás moc mrzí, jelikož jsme věřili, že se dokážeme na deváté místo probojovat. Na stranu druhou mě ale moc těší, že se nám podařilo potvrdit návrat formy z Kopné a že znovu dokážeme bojovat o příčky v první desítce. A to i přesto, že náš stárnoucí Lancer sedmé evoluce má své nejlepší roky už přeci jen za sebou,“ dodává Lumír.

Na členy týmu čeká po Pelhřimově oddychové období, v průběhu kterého bude týmový Lancer nabírat potřebné síly do dalších soubojů. Mitsubishi v barvách stáje Eurostroj se na startu neobjeví v Prachaticích, ani v Pačejově a dalším závodem, kde jej uvidíme v plné zbroji, bude až říjnová Rally Jeseníky.

Jiří Dokulil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist