www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Ani dvě vyhrané erzety nestačily na pódium

7. srpna 2008 • 12:00

Vynikajícím výkonem se na pátém podniku MČR sprintrally, Cebia Rally Pelhřimov –Memoriál Tomáše Vojtěcha, prezentovala posádka Jan Sýkora – Martina Škardová. Konečné čtvrté místo je vzhledem k vývoji soutěže mírným zklamáním, nicméně díky patnáctibodovému zisku se západočeská dvojice posunula na průběžnou třetí příčku v tabulce šampionátu.

Optimismem hýřili Honza s Martinou již při seznamovacích jízdách. Jako příznivci jízdy na nezpevněném povrchu byli nadmíru spokojeni s charakterem pelhřimovských rychlostních zkoušek. „Moc nás potěšily šotolinové úseky. Věřili jsme, že právě na nich „nahrabeme“ nějaké vteřinky k dobru. Náš předpoklad se v samotné soutěži ukázal být správným. Využili jsme třech průjezdů božejovskou erzetou a dvakrát jsme na ní zajeli nejrychlejší čas. Rozhodující pro nás byla závěrečná vložka.

Naším cílem bylo udržet třetí příčku před stále zrychlujícím Karlem Trněným. To se nám podařilo pouze do doby, než jsme se dozvěděli o desetivteřinové penalizaci za předčasný start do sedmé erzety. Přesto jsme s našim výkonem spokojeni a máme radost „alespoň“ z poháru za třetí místo ve skupině N. Dva poháry by ale byly přece jen lepší,“ ohlíží se Martina za podnikem, v němž s Honzou na třetí pokus konečně spatřili cílovou rampu. Loni s lancerem osmé evoluce i předloni s felicií je totiž zastavila technická závada.

Honza se ještě krátce vrací k předchozímu podniku, Rallysprintu Kopná. „Na Zlínsku byla zřejmá nadvláda domácích borců v čele s Romanem Krestou. My zaváhali na úvodní vložce pomalejší jízdou. Další časy byly v rámci našich možností o něco lepší a připsali jsme si alespoň pět bodů.“ S pelhřimovským vystoupením už může panovat mnohem větší spokojenost. „Na rozdíl od Kopné se nám začátek podařil a až do čtvrté vložky jsme se drželi na třetím místě. Poté jsme se jezdeckou chybou propadli na pátou příčku a do závěru soutěže šli se strategií vrátit se na stupně vítězů. Přes tento tlak jsem si šotolinové úseky parádně užíval,“ pochvaluje si blovický pilot svůj oblíbený povrch.

„Chtěli bychom poděkovat za podporu našim partnerům, společnostem Thermica, Auta 24 a Autocentrum Dojáček. Věříme, že jsou naším umístěním potěšeni stejně jako my. Do Prachatic vyrážíme s cílem nasbírat co nejvíce bodů a udržet současnou třetí příčku v průběžném pořadí rallysprintů,“ netají se svými ambicemi posádka „italské devítky“ připravované týmem R.A.M.

Vlastimil Resl
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist