www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 08 - Cebia Rally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Generálka před vrcholy sezony Melichárkovi vyšla

8. srpna 2008 • 03:00

Cebia Rally Pelhřimov měla být pro soutěžáckého novice Jaroslava Melichárka poslední generálkou před dvěma vrcholy letošní sezony. Těmi budou starty na Barum rally Zlín a Aquacity Rally Tatry. Na místo spolujezdce se poprvé posadil velezkušený Richard Lasevič a jejich spolupráce přinesla ovoce v podobě pěkného výsledku a hlavně spolehlivého výkonu na trati.

Nejdůležitější otázkou úvodu soutěže byla volba pneumatik. Silné noční deště i předpověď počasí nedávaly příliš nadějí na suchý závod, proto zvolila posádka jistotu v podobě intermédií. Bohužel se tato volba ukázala jako špatná, neboť většina trati již byla suchá, v závěru první sekce se dostavily i vyšší teploty a pneu přestávalo fungovat úplně. To se projevilo i na dosahovaných časech, ze kterých posádka příliš spokojená nebyla. „Nedá sa nič robiť, voľba pneumatík nebola správna. Dobre sme si ale skontrolovali rozpis a skúsime v druhej sekcii na slikoch viac zrýchliť, aj keď tunajšie rýchle trate nám veľmi nesedia. Uvidíme, či sa ešte stihneme posunúť viac poradím“ přemítal po čtveřici rychlostních zkoušek pilot ze Solčan.

Plán zrychlovat naplňovala posádka od prvních kilometrů, vždy to bylo o 1–2 s/km vůči předešlému průjezdu. Ani konkurence ale nespala, a tak v první fázi snaha nebyla korunována velkým posunem v pořadí. To přišlo až v závěru soutěže, kdy posádka „zařadila další rychlostní stupeň“. 18. a 16. časem v absolutním pořadí se dokázala probít až na 20. místo.

Pokiaľ mám súťaž hodnotiť, tak naozaj spokojný môžem byť hlavne so záverom. Začal som veriť rozpisu, v tom mi veľmi pomohol aj Richard. Podstatné je však, že sme opäť odjazdili celú súťaž bez technických problémov a tentokrát aj bez jazdeckých chýb. Teraz je potrebné auto stopercentne pripraviť na dve veľké rally. Na Barum rally Zlín nás láka atmosféra, aj keď v obrovskej konkurencii nebude šanca na nejaký veľký výsledok , bude to však neoceniteľná skúsenosť do budúcnosti. Podobnú porciu ostrých kilometrov najazdíme za tri rallysprinty. Všetky naše prípravy smerujú ale hlavne k Rally Tatry, kde sa pôjdu dve súťaže slovenského šampionátu. I keď tento rok jazdíme hlavne zbierať skúsenosti a nie bojovať o výsledky,

dobre rozbehnuté slovenské majstrovstvá stratiť nechceme," objasnil Melichárek.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist