www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Rallye Mille Miglia

Na Mille Miglii přihlášeno 111 vozů

13. dubna 2006 • 12:35

Celkem 111 posádek je možné nalézt na seznamu přihlášených posádek k úvodnímu podniku letošního evropského šampionátu, který začne již příští týden na zrádných asfaltových tratích kolem Brescie, kde se pojede jubilejní 30. ročník Rally Mille Miglia.

Již ze startovní listiny je možné vidět, kdo bude mít zájem o letošní evropské body. Prioritu FIA A či FIA B vlastní tři piloti. Giandomenico Basso a Michal Solowow již oficiálně potvrdili, že v letošní sezóně pojedou kompletní seriál mistrovství Evropy. Ten třetí, úřadující evropský šampion Renato Travaglia, je jako vždy na vážkách a až podle výsledků se uvidí, co dále.

Další možné zájemce je pak možné hledat mezi zahraničními jezdci, kterých je celkem 14. Ať už se jedná o jezdce španělského Peugeotu Enrique Garciu Ojedu a Bryana Bouffiera, Holanďana Jana de Winkela či Poláka Macieje Oleksowicze. Pro české fanoušky je jistě potěšitelné, že na seznamu přihlášených je možné najít také tři české posádky. Nejvýše postaveným v listině je Roman Odložilík s Renaultem Clio S1600, kromě něj se představí také Antonín Tlusťák ve startovce vtipně označený za Poláka a třetím bude pravidelný loňský účastník ME Milan Chvojka.

Na italských tratí to však budou mít velmi obtížné, ostatně jako téměř každý neital, který se zde pokoušel dosáhnout na úspěch. Porazit na domácích tratích taková jména, jako Piero Longhi, Andrea Navarra, Gianfranco Cunico, Paolo Andreucci, Luca Cantamessa, Andrea Aghini, Sandro Sottile či Andrea Dallavilla nebude vůbec jednoduché.

Základní informace k Rally Mille Miglia

Seznam přihlášených posádek na Rally Mille Miglia

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist