www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. května 2024, Svátek má Zbyšek, zítra Monika

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Rallye Mille Miglia

Rally 1000 Miglia 2006 - České posádky již trénují

18. dubna 2006 • 12:00

Všechny tři české posádky, které byly přihlášeny ve startovní listině jubilejní 30. Rally 1000 Miglia, se včera odpoledne úspěšně zaregistrovaly v italské Brescii. Barvy České republiky budou na úvodní soutěži mistrovství Evropy hájit Milan a Zuzana Chvojkovi, Antonín Tlusťák s Vlastimilem Dědicem a Roman Odložilík s Miroslavem Fantou.

Dnes ráno se všechny tři zmiňované dvojice vydaly na seznamovací jízdy s rychlostními zkouškami první etapy, s výjimkou první superspeciální rychlostní zkoušky, která se pojede ve čtvrtek večer na malém autodromu nedaleko Brescie. Její trénink je plánován na středu večer.

Ze zítřejšího programu tréninků, kdy soutěžící budou mít opět tři průjezdy na seznámení se s rychlostními testy druhé etapy, odpadly oproti původnímu plánu seznamovací jízdy na RZ 14 - Franciacorta. Tato zkouška byla totiž zrušena na základě administrativních důvodů (pravděpodobně scházejícího povolení k jejímu konání). Celá soutěž tak bude mít pouze 16 rychlostních testů oproti plánovaným 17.

V okolí Brescie momentálně panuje zatažené počasí s lehkým deštěm a teplotami okolo 15ti stupňů Celsia a rovněž výhled na další dny, především pak na soutěž samotnou, slibuje velmi nestálé podmínky a tudíž očekávanou pneumatikovou loterii.

S dalšími zprávami o prvním podniku Mistrovství Evropy FIA v rally 2006 a také případných novinkách o českých posádkách vás budeme přímo z Brescie i nadále informovat na našich stránkách.

Jan Vaškovič ; AutoSport.CZ - Brescia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.04.2006 16:04
Mara
To zase bude ostuda.
toplist