www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Meteor Circuit of Ireland Rally 2006

Donelly kraloval i druhému podniku irského šampionátu

20. dubna 2006 • 03:00

Druhým podnikem pokračoval v okolí Derry o uplynulém víkendu národní irský asfaltový šampionát. Od druhé rychlostní zkoušky kraloval soutěži Eugene Donnelly s vozem Toyota Corolla WRC připravované stájí McGeehan Motorsport a zaslouženě vybojoval cenné body, díky kterým se dostal do čela irského šampionátu.

Největším soupeřem Donnellyho, jehož vůz byl osazen novým motorem přivezeným z Německa, měl být Derrek McGarrity, který si přivezl Subaru Impreza WRC S11. První rychlostní zkoušku vyhrál s přehledem o šest vteřin před Donnellym, pak však jeho mechaniky postihl „syndrom Škoda“, když v následujícím servisu nedokázali včas vyměnit klouzající spojku a smutný McGarrity tak věděl, že po sedmnáctiminutovém zpoždění již nemůže vyhrát. Ve zbývajících zkouškách první etapy opět zajížděl špičkové časy, v závěru dne však byl dle očekávání vyloučen.

Souboj o druhé místo sváděli Peadar Hurson, Austin MacHale a z Rally Bohemia českým fanouškům dobře známý Gareth Jones. Ve druhé rychlostní zkoušce patřil do této skupiny i Tim McNulty, defekt na RZ 3 a následná dvouminutová ztráta jej však ze soubojů o stupně vítězů vyřadil. Zpočátku se tak nejvíce dařilo Hursonovi, na osmém rychlostním testu však zhruba kilometr po startu spadlo v prudké pravé zatáčce jeho Subaru Impreza WRC mimo trať a bylo po nadějích. Ze zbývajících dvou jezdců na tom byl od počátku líp Eamonn Boland, Austin MacHale ztratil hlavně v počátku po problémech se sensorem na diferenciálu. MacHaleův mohutný finiš nakonec na druhé místo nestačil.

V rámci skupiny N vyhrál Roy White s Mitsubishi Lancer Evo IX, národní soutěž historických vozů, které se zúčastnil i bývalý účastník PCWRC Niall McShea za volantem Fordu Orion, se stala kořistí Camilluse Bradleyho s Fordem Escort MKII.

Další soutěží irského asfaltového šampionátu bude koncem dubna Killarney International Rally of The Lakes.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist