www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rally Internacional de Curitiba

Gardemeister možná pojede v Brazílii

6. února 2009 • 13:00

Toni Gardemeister vstoupil na letošní Rallye Monte Carlo společně s italským týmem Astra Racing do seriálu Intercontinental Rally Challenge. A přestože musel krátce před cílem soutěže odstoupit ze druhého místa kvůli problémům s alternátorem, zanechal určitě na všechny pozitivní dojem.

Právě pod tímto dojmem se obě zúčastněné strany, tedy jak vedoucí týmu Astra Racing Luca Pregliasco, tak i samotný jezdec nechali slyšet, že by rádi v nastartovaném seriálu pokračovali.

„S naším vystoupením na Monte Carlu jsme spokojeni, předčilo to očekávání naše i našich partnerů. S Tonim jsme měli dohodu jen pro Monte, ale vypadá to, že by naše spolupráce mohla pokračovat. Momentálně usilovně pracujeme na startu Toniho v Brazílii, druhém podniku IRC. Čas jde ale proti nám, snad se to podaří. Zároveň s tím jednáme i o startu na Azorských ostrovech,“ potvrdil jednání šéf stáje Astra Racing Luca Pregliascu.

„Se seriálem IRC jsem se na Monte setkal poprvé a z toho, co jsem viděl, tak musím říct, že se mi hodně líbí. Přestože jsem nakonec Monte nedojel až do cíle, závody jsem si užil naplno a ukázal jsem, že můžu být konkurenceschopný. Pokud by to bylo možné, rád bych do svého programu přidal i některé další soutěže ze seriálu IRC. Momentálně navíc nemám ani žádné jiné nabídky, takže toto by určitě byla nejlepší volba,“ řekl Toni Gardemeister.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
06.02.2009 23:32
Pluto - moderátor
To je jednoduché, vezme si Puňťu jako příruční zavazadlo do kabiny. Jenom bude muset lehce připlatit za nadváhu :o)
06.02.2009 23:23
Karbonyl - moderátor
Éro to jistí :-))
06.02.2009 19:49
Mirekfric
Neměla by už auta pro Brazílii být na cestě?
toplist