www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rally Internacional de Curitiba

Ligato by měl pomoci Mitsubishi v Brazílii

24. února 2009 • 10:00

Šampionát IRC má za sebou již první soutěž sezony, Rallye Monte Carlo, ale bodový stav Mitsubishi v hodnocení týmu není příliš optimální, když se čtyřmi body na svém kontě zaostává jak za Peugeotem, tak i za Abartem a Škodou.

Svůj bodový účet bude chtít Mitsubishi zvýšit při Rally de Curitiba, kde se na startu objeví jen pět vozů S2000. Nejvíce nadějí vkládá japonský konstruktér do světem ostříleného Marcose Ligata, startujícího s Lancerem desáté evoluce. „Marcos má dobré šance. Má zkušenosti ze soutěží s celého světa a tuto rally zná,“ říká jeden z organizátorů soutěže.

Vedle jednatřicetiletého Argentince usedne jeho pravidelný spolujezdec Ruben Garcia, který vedle něho strávil většinu kariéry. Po jeho boku startoval například při úspěšné Safari Rally 2001, kde společně vybojovali sedmé místo. Mimochodem, tato soutěž je na programu hned po Rally de Curitiba.

Dalším a taky jedním z posledních, kdo by měl reálně bojovat o body pro Mitsubishi by měl být domácí Oswald Scheer společně s Gilsonem Rochou. Jejichž šance jsou však již nižší.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist