www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rally Japan - ZRUŠENO

Rally Japan se letos v rámci IRC nepojede

10. dubna 2009 • 09:00

Novinkou letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge bylo rozšíření kalendáře o Japonskou rally, která pro rok 2009 kvůli systému rotací soutěží vypadla z mistrovství světa. Jasným záměrem pořadatelů celého šampionátu bylo přilákat další automobilku, konkrétně Subaru, dalším cílem bylo udržet IRC v Asii a zároveň se vyhnout poněkud problémové Číně. Sny se ale rozplynuly - Subaru stále v IRC přihlášeno není a kvůli ekonomickým potížím se možná neuskuteční ani samotná Rally Japan.

Po dlouhotrvajících nejasnostech, zda bude do IRC po loňské pauze zařazena keňská Safari Rally, tak tento „televizní“ seriál pravděpodobně přichází o podnik ze zcela nečekané strany. Rally Japan se letos měla jet 22. až 24. října jako jedenáctý díl seriálu IRC. Jelikož ale - podobně jako u africké soutěže - žádný z pravidelných evopských účastníků nepřislíbil svou účast, pořadatelé se patrně vzdají statusu soutěže IRC a podnik bude jen součástí japonského šampionátu. A dost možná se nepojede vůbec.

Organizátoři kvůli přetrvávajícím ekonomickým problémům přemítají nad variantou letošní ročník odvolat a soustředit se na rok 2010, kdy by se v zemi vycházejícího slunce měly jet dvě soutěže na nejvyšších světových úrovních - červencová soutěž v Obihiru (IRC) a říjnová v Sapporu (WRC). Jedinou mezinárodní rally na území Japonska letos patrně zůstává červencová Rally Hokkaido patřící do Asijsko-Pacifického poháru FIA.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.04.2009 12:16
vasek
Stejně o to neměl nikdo zájem!Třeba loňská učast v MS,kdo nemusel tak tam nejel.
toplist