www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 09 - Start Autó Rallye Eger

Reakce na Eger rally z pohledu týmu JM Engineering

12. dubna 2009 • 17:40

Rádi bychom touto cestou reagovali na tiskovou informaci Fiat Rufa Rally Teamu, zveřejněnou dne 9. dubna 2009. Domníváme se, že autor této tiskové zprávy neměl dostatek korektních informací vzniklém problému posádky Grzyb – Mazur a ani je nekonzultoval se žádnou kompetentní osobou z našeho týmu.

Dovolujeme si tímto způsobem ve stručnosti vyjasnit reálnou příčinu odstoupení polské posádky z letošní Start Autó Rallye Eger. Skutečným důvodem vzniklých technických potíží bylo opakované několikanásobné přetočení motoru vozu Fiat Grande Punto S2000, k němuž došlo při dobržďování do retardéru. Limit byl překračován v rozmezí 1000 – 1500 ot. / min. (prokazatelné podle dataloggeru).

Následkem výše uvedeného došlo k poškození spojkové hřídele. Vozidlo bylo po návratu do servisního parkoviště nicméně opraveno a následně regulérně přihlášeno ke startu do dalšího dne v rámci systému Superally. Tuto informaci může potvrdit i samotný organizátor soutěže, neboť vozidlo bylo v řádném časovém limitu předáno do uzavřeného parkoviště.

Na základě ranního výpočtu o možném umístění posádky Grzegorz Gryb – Przemyslaw Mazur při obdržení desetiminutové penalizace za nedokončenou předchozí etapu se tým Fiat Rufa rozhodl v soutěži dále nepokračovat.

JM Engineering
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.04.2009 18:52
Cejda
zajímavá informace....u sekvence si člověk při řazení dolů musí dávat pozor aby k přetočení nedošlo, při špatném zařazení to tam prostě spadne. Nám se stalo něco podobného na okruhu kdy pilot který si auto pronajmul chybně nechal ruku na řadící páce a při přejetí obrubníku na dotočenou čtyřku to tak hodilo že zatlačil a dal tam trojku , bohužel to pro nás znamenalo konec a totální destrukci motoru.
toplist