www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Argentina (PCWRC+JWRC)

Latvala má nůž na krku

22. dubna 2009 • 12:00

V nepříjemné situaci se před Argentinskou Rally nachází Jari-Matti Latvala. Nůž na krku a podlamující se židle v týmu BF Ford WRT pramení z výsledků v letošní sezoně. Po sezoně v týmu Stobart a loňské „zahřívací“ v týmu BF Ford by měl letos pravidelně bodovat, ale opak je pravdou.

Jari-Matti pravidelně chybuje a při poslední soutěži, Vodafone Rally de Portugal, mohl vděčit týmu za zachráněný život, díky bytelnému ochrannému rámu jeho Focusu, který vydržel neuvěřitelných sedmnáct otoček přes střechu.

Světový šampionát jde však dál a nyní je v plánu Rally Argentina. V zámoří dostal mladý Fin jasné instrukce – dojet do cíle!

„Zůstal jsem v Portugalsku, protože jsem hned v pondělí a úterý po rally vozil hosty týmu,“ vzpomíná Latvala. „Najezdil jsem asi 240 kilometrů a cítil jsem se dobře, neměl jsem po nehodě žádný strach. Čím déle po havárii čekáte na návrat, tím horší to je. Máte více času na přemýšlení situaci. Je vždycky lepší, vrátit se co nejdříve,“ dodává Jari-Matti.

„Mluvil jsem s Malcolmem Wilsonem a oběma nám je jasné, že v Argentině musím dojet. Byl bych rád za čtvrté místo a umístění výše bych bral jako skvělý bonus. Je to důležité pro mě i pro tým, musím jet vyrovnaně, vybojovat kvalitní výsledek a získat zpět sebevědomí.

Je to skvělá rally s vášnivějšími fanoušky než v Evropě. Tratě jsou kombinací různých druhů cest. Všeobecně jsou rychlé, kamenité a nerovné. Zkoušky El Condor a Mino Clavero jsou úzké a kamenité a proto vyžadují přesnost,“ říká závěrem Latvala s vidinou lepších zítřků.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist