www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Argentina (PCWRC+JWRC)

Solberg by opět rád prohnal kluky z továrních týmů

23. dubna 2009 • 10:30

Tři odjeté podniky, čtrnáct mistrovských bodů na kontě a průběžná čtvrtá příčka, o kterou se dělí se svým starším bratrem – to je vizitka nově „zrozeného“ Pettera Solberga. Tomu se na Kypru po dlouhé době, jakožto čistě soukromému jezdci, podařilo vyškrábat až na stupně vítězů a po šestém místu z domácí Norské rally, při které debutoval se současnou Xsarou WRC, a čtvrté příčce z poslední soutěže v Portugalsku věří v pódiové umístění i Argentině.

„Prvním snem je znovu jet za tovární tým, to je hlavní,“ říká Solberg. „Pokud to ale není možné, stejně jako nyní, mám další sen o tom, že spolu se svým týmem budeme bojovat o třetí příčku v šampionátu jezdců. V Portugalsku jsme měli hodně problémů a ztratili tím nějaký čas, ale stále to nebyla za Dani Sordem nijak obrovská propast. Pro mě by nemělo být možné honit se s kluky z továrny, ale budeme to zkoušet,“ vzkazuje Nor.

V Argentině se bude Petter snažit profitovat z nového motoru své Xsary WRC, ale i tak bude nejspíš v porovnání s vozy továrních týmů ztrácet. Solberg proto věří, že mu do noty bude hrát počasí, které by v ideálním případě mohlo srazit rychlosti o něco níže. „Je to docela rychlá soutěž a proto doufám, že nás čeká nějaké bláto, mlha nebo cokoliv, co by snížilo průměrnou rychlost. Cílem je třetí místo,“ končí.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist