www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally Argentina (PCWRC+JWRC)

Hirvonen v rámci SupeRally nenastoupí!

26. dubna 2009 • 12:30

Tým BP Ford Abu Dhabi potvrdil, že nevyužije možnosti SupeRally a včera odstoupivšího Mikko Hirvonena, který byl nucen soutěž opustit po problémech s přehříváním motoru svého Focusu WRC, do závěrečné nedělní etapy Argentinské rally nepustí.

„Teplota vzrostla z normálu na 140 stupňů velmi rychle a motor spadl do nouzového režimu,“ vysvětluje Mikko. „Vložku jsem pomalu dokončil s tím, že přívod vzduchu k chladiči bude něco blokovat, ale když jsem zastavil a nic neviděl, věděl jsem, že máme velký problém. Viděl jsem, že v chladicím systému nemáme žádnou vodu. Mluvil jsem s naším inženýrem, který mi ale pověděl, že nemůžeme nic dělat a tým mi řekl, ať odstoupíme,“ říká zklamaně.

Odstoupení tak přerušilo i Finovo neuvěřitelnou sérii 22 soutěží v řadě, na kterých dokázal bodovat, která začala již v Japonsku v sezoně 2006! Nula z Argentiny navíc umožní Sebastienu Loebovi v případě vítězství uletět Hirvonenovi na rozdíl již 20 mistrovských bodů.

„Jsem zklamaný, jelikož jsem na předešlém testu získal nějaký čas a jsem si jistý, že by se bojovalo až do zítřejšího konce. Měl jsem šanci vyhrát, ale i druhé místo by mi dávalo naději do šampionátu jezdců. Nyní to bude velice těžké. Argentina ke mně nebyla vlídná,“ končí jednička Fordu.

„Mikkovo odstoupení pro nás bylo velké zklamání. Kvůli nadměrné teplotě motoru ale nechceme, aby zítra riskoval. Chceme se vrátit domů a motor analyzovat, navíc, když se jedná o první takový případ,“ vysvětluje rozhodnutí neodstartovat do nedělní etapy Malcom Wilson i přesto, že je zde jistá vidina alespoň dvou bodů jak pro Mikka, tak pro tým.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist