www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye Lyon Charbonnieres

Nicolas Vouilloz vykročil ve Francii vítězstvím

25. dubna 2006 • 11:30

Bývalý světový šampion ve sjezdu horských kol Nicolas Vouilloz obhájil s Peugeotem 307 WRC své loňské vítězství na zahajovacím podniku francouzského asfaltového šampionátu, kterým byl již 58. ročník Rallye Lyon Charbonnieres.

Před startem se očekával napínavý souboj o vítězství s loňským vicemistrem Patrickem Henrym, který si pro letošní sezónu přivezl Citroën Xsara WRC specifikace 2005 od francouzského PH Sportu. Oproti Vouillozovi však měl nevýhodu, ve své Xsaře se před soutěží svezl pouze 60 kilometrů na testech, zatímco Vouilloz má za sebou přesnou polovinu Tour de Corse.

Tento handicap byl hlavně v počátku soutěže vidět, Vouilloz si získal rozhodující náskok a přestože se druhý den snažil Henry mocně finišovat, na prvenství nakonec nedosáhl. „V závěru závodu to byl napínavý souboj. Snažil jsem se vyvarovat chyb a povedlo se. Doufám, že toto vítězství nastartuje naší úspěšnou sezónu, jako v loňském roce. S Peugeotem 307 WRC, týmem BSA a pneumatikami Michelin máme šanci na ty nejvyšší příčky,“ řekl v cíli spokojený Nicolas Vouilloz.

Třetí místo nakonec vybojoval David Salanon, i přes technické problémy a následnou penalizaci, díky kterým v průběhu první etapy klesl až na konec první desítky. Mohutnou stíhací jízdou se se svým Peugeotem 206 WRC nakonec dokázal probojovat na bronzovou příčku absolutní klasifikace.

Ve Francii dříve hodně populární kategorii vozů S1600 vyhrál Cédric Robert před účastníkem letošní Tour de Corse Yoannem Bonatem, oba s vozem Renault Clio S1600.

Třídu N4 překvapivě opanovaly sportovní vozy, které mají národní homologaci v Belgii a Francii. Nejlépe dopadl sedmý Nicolas Bernardi s Porsche 996 GT3, druhý skončil celkově sedmnáctý současný tovární jezdec Subaru Stéphane Sarrazin s Astonem Martin V8 Vantage a bronzový skončil Hervé Vericel s dalším Porsche 996 GT3. Nejlepší „klasický“ produkční vůz skončil až třiadvacátý zásluhou Marca Vallicioniho.

Veškeré informace k Rallye Lyon Charbonnieres 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.04.2006 13:40
Runy
Jinde wrc jezdí a jak to jde!! Naši soudruzi z ůstředí jsou rally škůdci.FIA musí mít velký řitní otvor abyste se tam všichni vešli!!! STYĎTE SE funkcionáři!
25.04.2006 14:57
Mara
Škoda, že wrc nejezdí i u nás.
toplist