www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - 40. AvD-Sachsen-Rallye

Depping se vrací za volant špičkového soutěžního vozu

26. dubna 2006 • 02:00

I díky startům na Rally Šumava v Čechách známý Němec Dieter Depping se vrací za volant závodního vozu. Po loňském epizodním startu se Suzuki Ignis Sport a nedávné účasti s KITovým Golfem na Welfen Rallye Niedersachsen o nadcházejícím víkendu konečně usedne do pořádného závodního vozu.

V letošním roce čtyřicetiletý Depping patřil k ikonám německého šampionátu v devadesátých letech, kdy brázdil tratě u našich západních sousedů v různých typech vozů značky Ford. Až na přelomu milénia, když se ze sponzoringu stáhl německý dovozce Fordu i jeden z Deppingových hlavních partnerů kvůli omezování reklamy na alkoholické výrobky přesedlal za přispění Armina Holze do KITového Volkswagenu Golf, se kterým se mu však příliš nedařilo. Poté přišla delší odmlka okořeněná pouze občasnými starty.

Až letos se začalo blýskat na lepší časy. Na nedávné Welfen Rallye Niedersachsen se hannoverský rodák opět představil s Volkswagenem Golf III Kit Car a společně s Arminem Holzem dokázali vybojovat třetí příčku. O nadcházejícím víkendu však Depping konečně usedne do pořádného vozu. Za přispění úpravce vozů Rallye Technik Saar (RTS) a Fun Motorsports by se měl na na nadcházejícím prvním podniku nově vytvořeného německého mistrovství Deutschen Rallye Serie, AvB Sachsen Rallye, představit s produkčním vozem.

Společně s teď již obvyklým spolujezdcem Arminem Holzem usedne několikanásobný bývalý německý šampion do Mitsubishi Lancer Evo VIII, který v loňském roce patřil rakouské stáji Red Bull Junior Team a se kterým letos již třikrát startoval v rámci seriálu ADAC Rallye Masters devatenáctiletý úspěšný účastník loňského Suzuki Ignis Cupu Stefan Schneppenheim.

Seriál Deutschen Rallye Serie je jedním ze dvou, který je letos vypsán v Německu. Který ze šampionátů nakonec přežije je otázkou budoucnosti, každopádně již startovní listina prvního závodu naznačuje zajímavou konkurenci. Kromě již zmíněného Dietera Deppinga se zúčastní takoví jezdci jako Matthias Kahle (Fabia WRC), Sandro Wallenwein (Octavia WRC), Holanďan Erik Wevers (Corolla WRC), Dán Kristian Poulsen (Corolla WRC) či Němci Horst Rotter (Corsa S1600), Hermann Gassner (Lancer Evo VII) či Peter Corraza (Lancer Evo VII).

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist