www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Dvoukolky oslabené o Minaříka a Sýkoru

12. června 2009 • 19:20

Do čtvrtého podniku Mediasport MMČR Agrotec Mogul rally Hustopeče odstartuje 54 posádek současných vozů, 13 dvojic bude bojovat o body do šampionátu historiků a tři v rámci jízdy Nostalgia.

Jak už jsme uvedli v předchozí tiskové zprávě, na startu nebude chybět nikdo z elitní desítky startovní listiny. „Určitě to vzhledem k počasí a podmínkám na trati nebude jen o nás dvou s Vaškem Pechem. Šanci bude mít kdokoli kdo se vyvaruje chyb,“ prorokoval na předstartovní tiskové konferenci lídr českého šampionátu Roman Kresta.

„Převaha dvoutisícovky na místních tratích se ukázala už loni, takže nepředpokládám, že se to v letošním roce může zásadně změnit,“ přiznal Václav Pech, stále se zotavující se zranění pravé ruky.

Z prioritních jezdců se hustopečské soutěže nezúčastní Slovák Peter Gavlák (Mitsubishi Evo IX) a Lubomír Minařík. Jeho Renault Clio R3 měl patřit ke žhavým kandidátům na prvenství ve skupině A. Stejná slova můžeme adresovat i na Jana Sýkoru. Jeho spolujezdec z úvodních soutěží šampionátu Vít Houšť se tak v Hustopečích představí po boku Petra Hozáka.

Produkční kategorie bude dále ochuzena o brněnského Jiřího Volfa či Marcela Havláska. Zbývající trojice 'omluvenek' přišla od Marcela Svačiny (havárie v Českém Krumlově) a Slováka Martina Vaška (Honda Civic).

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist