www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - Agrotec Mogul Rally Hustopeče

Z hustopečských vinic na sedlčanský rallycross

26. června 2009 • 09:00

Mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích pokračovalo na rychlostních zkouškách v okolí Hustopečí, kde se jel další ročník Agrotec Mogul Rally. Na startu nechyběla ani posádka Pavel Valoušek - Zdeněk Hrůza.

Před slavnostním startem, který probíhal na brněnském výstavišti, se nad největším moravským městem proháněla mračna, která slibovala proměnlivé počasí a pneumatikovou loterii. Pavlu Valouškovi se podařilo zvolit správné obutí, leč hned na první superspeciální zkoušce si situaci výrazně zkomplikoval. „Začátek se nám příliš nepovedl, na výstavišti jsme udělali hodiny a navíc jsme ještě před koncem dostali defekt, takže jsme museli za cílem měnit pneumatiku, což nám rozbilo naplánovanou koncepci do dalších zkoušek,“ prozradil Pavel Valoušek.

Další zkoušky se již odehrávaly na tradičních úsecích mezi vinicemi, kromě hodně špatného počasí pak situaci posádkám komplikovala tma. Náročná první etapa nadělala problémy řadě posádek, Valoušek s Hrůzou ji proklouzli relativně bez větších nesnází. „Jsem rád, že jsme první etapu zvládli dobře, kromě problémů se světelnou rampou bylo vše v pohodě, auto jsme udrželi na cestě a jsme čtvrtí jen deset vteřin za Jaroslavem Orsákem,“ hovořil v cíli otrokovický jezdec.

Sobotní ráno se probudilo do slunečného počasí, po pátečním marastu nebylo ani památky. Pavel Valoušek se chystal na souboj s Jaroslavem Orsákem o třetí příčku, z očekávané bitvy sešlo hned na prvním úseku, když do té doby bronzový Orsák havaroval. Pavel Valoušek poté ve zbývajících zkouškách, nikým neohrožován zepředu i zezadu, dokráčel do cíle k dalšímu bronzovému stupínku v této sezóně.

„Po odstoupení Jarka Orsáka jsme kolem sebe neměli žádného přímého soupeře, rozestupy byly veliké. Proto jsme se rozhodli zvolit opatrnější jízdu, přeci jen jsme těsně před repasí motoru i turba, tak jsme nechtěli nadělat na autě žádné škody. S celkovým třetím místem panuje v týmu spokojenost,“ dodal závěrem Valoušek.

Mezinárodní mistrovství má teď dvouměsíční pauzu. Přestávku před Barum Rally si otrokovický pilot zpříjemní nejen starty na vybraných rallysprintech, ale také premiérově okusí již tuto neděli rallycross na trati v Sedlčanech. „Je to pravda, v neděli se představím s pohárovou Škodou Fabií v rámci divize 1. Když jsem od kluků Pepy Pátla a Ondry Beneše tuto nabídku dostal, tak jsem neváhal ani minutu. Jsem jim moc vděčný, že mi tuto možnost poskytnuli a moc jim za to děkuji,“ prozradil Pavel Valoušek. Kompletní rozhovor o jeho víkendovém startu si můžete přečíst na stánkách www.rallyecross.cz.

www.pavel-valousek.com
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist