www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 09 - SEVENOAKS Rally Příbram

Václav Pech vyhrál Sevenoaks Rally Příbram

19. září 2009 • 17:20

Posádka Václav Pech - Petr Uhel se stala po napínavém souboji s Jaromírem Tarabusem a Danem Trunkátem popáté vítězi příbramské soutěže. Na stupně vítězů tuto nedostižnou dvojici doprovodil domácí závodník Josef Peták navigovaný Alenou Benešovou.

Letošní Sevenoaks Rally Příbram se vrátila na sedlčansko, staronové úseky se však vyznačovaly až neočekávanou rychlostí, řada průměrů pak dokonce překročila 120 km/h. To již nemohla poznat řada posádek, kterým vystavila konečnou včerejší první etapa. I bez Romana Kresty, Pavla Valouška, Emila Trinera či Jaroslava Orsáka se však bylo nač dívat.

Hlavním motorem dnešní etapy byl souboj o vítězství mezi Pechem a Tarabusem. Prvním rozhodujícím krokem byla desetivteřinová penalizace zlínského pilota před RZ 10, definitivní podobu pořadí pak přidal defekt na RZ 16. Třetí místo bezpečně obsadil Josef Peták, který tak dosáhl nejlepšího letošního výkonu v rámci MMČR. Čtvrté místo vybojoval Vojtěch Štajf premiérově startující s Marcelou Dolečkovou.

Zato boj o páté místo byl napínavý po celý den. Nejprve jej sváděli Jan Jelínek a Václav Arazim, nakonec se smál ten třetí vzadu. Daniel Běhálek předvedl ve druhé etapě jízdu snů. Výtečné časy mu přinesly zaslouženou pátou příčku před Arazimem a na druhém Vystrkově hodně chybujícím Jelínkem.

Osmou příčku obsadil letos ve velkém šampionátu sporadicky startující Radek Mifka následován dvojicí nejrychlejších dvoukolek. I přes mohutný finiš Jana Dohnala se nakonec z prvenství mezi vozy s jednou poháněnou nápravou radoval Antonín Tlusťák.

Průběžné pořadí MMČR

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.09.2009 00:05
Pluto - moderátor
Jan Šlehofer byl vyloučen
toplist