www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 09 - Pirelli Star Driver Shootout

Letošní evropský Pirelli Star Driver Shootout zná své vítěze!

19. září 2009 • 20:25

Během uplynulých dvou dnů soutěžilo šestnáct mladých pilotů v okolí rakouského Freistadtu o získání sedačky v závodním voze, který bude italská společnost Pirelli připravovat pro vybrané starty v mistrovství světa. Původní počet sedmnácti jezdců se zredukoval poté, co se Ital Davide di Benedetto sám ze soutěže ještě před jejím startem odhlásil.

Během pátku proběhla přímo ve Freistadtu první část výběrového podniku, která obsahovala testy fyzické kondice posádky a rovněž její jazykové znalosti a schopnosti. Hlavní akce ale přišla na řadu v sobotu, kdy na závodní dvojice čekala šestice rychlostních zkoušek. Jako první přišel trojitý průjezd asfaltovým polookruhem, poté mechanici vozy přestavěli na šotolinu, která přišla na řadu odpoledne.

Po celou dobu byly posádky pod bedlivým dohledem hodnotící poroty, ve které zasedla taková jména jako Peter Solberg či Markku Alén. Na konci celého dvoudenního klání jury komplexně zhodnotila kvality jednotlivých soutěžních dvojic a vybrala dva piloty, kteří budou v roce součástí Pirelli Star Driver Teamu skládajícícho se z celkem pěti mladých pilotů z celého světa.

Evropu budou reprezentovat Alex Raschi ze San Marina a Ott Tänak z Estonska.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.09.2009 00:06
Pluto - moderátor
Další info zde: odkaz na forum.autosport.cz
toplist