www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 09 - Pirelli Star Driver Shootout

Program Pirelli Star Driver zná i afrického vítěze

22. září 2009 • 11:00

Program Pirelli Star Driver zná po minulém víkendu už čtyři z celkových pěti jezdců, kteří budou v příštím roce na tratích mistrovství světa jezdit se žlutočervenými vozy pod hlavičkou pneumatikářské společnosti z Itálie. Vedle rakouského Shootoutu, ze kterého vzešli dva evropští vítězové Ott Tänak a Alex Raschi, se konalo také finále v Africe, které v konkurenci šesti dalších jezdců nakonec vyhrál keňský pilot Peter Horsey.

Pětadvacetiletý jezdec uspěl ve finále, které se podobně jako při výběru kandidáta z asijsko-pacifického regionu konalo v rámci běžné soutěže. Horsey vedl během Rwanda Mountain Gorilla Rally, po defektu na poslední zkoušce se ale propadl na celkové druhé místo. Bohatě to ale stačilo někdejšímu mistru Afriky Ianu Dincanovi a přednímu africkému pilotovi Munu Singhovi coby hodnotící porotě k tomu, aby je Horsey přesvědčil o svých kvalitách.

Mladý Keňan, syn někdejšího afrického mistra Davida Horseyho, začal svou kariéru v roce 2001 jako spolujezdec, za volant se ale dostal už o rok později. Jeho největším dosavadním úspěchem bylo nejvyšší umístění v kategorii dvoukolek v rámci domácího keňského mistrovství. „Vítězství v letošním Pirelli Star Driver Shootoutu je splněním snu, za kterým jsme v posledních dvou letech cíleně šli. Je to velká šance reprezentovat naši zemi ve světových rally, na což jsem velice hrdý. Ale rovněž to bude velká příležitost nabrat nové jezdecké zkušenosti. Je to opravdu jedinečná příležitost.“

Po prvním finalistovi PSD 2010, kterým se na Australské rally začátkem září stal Novozélanďan Haydon Paddon, tak uplynulý víkend odkryl podstatnou část jezdecké sestavy, kterou čerstvě doplnili Alex Raschi, Ott Tänak a Peter Horsey. Na posledního zástupce si nyní budeme muset ještě několik týdnů počkat. Finále blízkovýchodního regionu se totiž uskuteční až začátkem prosince na Dubai International Rally.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
22.09.2009 11:31
-xp-
Musím přiznat, že jsem asi neslyšel bojovnější jméno pro soutěž, než "Rwanda Mountain Gorilla Rally" :-)
toplist