www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 18 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Szejové v lepším tempu

foto

24. dubna 2018 • 10:00

Právě skončená Rally Šumava Klatovy se opět stala opravdovým svátkem motoristického sportu a festivalem sportovních emocí. Zapříčinilo to skvělé jezdecké obsazení s několikanásobnými mistry Česka Kopeckým a Pechem či aktuálním lídrem Mistrovství Evropy Lukjaňukem.

žádný příspěvek celý článek »

Šumava - Talašovo velké finále

foto

24. dubna 2018 • 09:00

Rallye Šumava Klatovy je nejstarší automobilovou soutěží v České republice. Na jejím 53. ročníku odstartoval letošní Peugeot Rally Cup CZ. Posádky na vozech Peugeot 208 R2 vyrazily do náročného závodu v pátek odpoledne a hned se mezi nimi rozhořely dramatické souboje.

žádný příspěvek celý článek »

Další meta pokořena: Mareš s Hlouškem třetí v českém mistráku

foto

24. dubna 2018 • 08:00

Netradičně krásné, takřka letní počasí provázelo letošní ročník naší nejstarší automobilové soutěže, Rallye Šumava Klatovy. Kromě soudobých vozů mohli diváci po celý závod sledovat také historické soutěžní speciály v Historic Vltava Rallye a Rallye Šumava Legend. Parádní atmosféru druhého podniku MČR dotvářelo velké množství diváků a nabitá konkurence.

žádný příspěvek celý článek »

Dva kilometry k úspěchu

foto

23. dubna 2018 • 14:00

S obrovským zklamáním odjíždí z 53. ročníku Rallye Šumava Klatovy posádka Racing 21 – Klokočka Škoda teamu Vojtěch Štajf a Markéta Skácelová startující na voze Škoda Fabia R5. Zcela vyrovnaným výkonem se v silné konkurenci vozů specifikace R5, WRC a S2000 snažila po celou dobu atakovat pětici nejlepších posádek. Fatální poškození kola a následné opuštění trati však těsně před koncem soutěže sebralo naději na skvělý výsledek.

žádný příspěvek celý článek »

Pecha s Uhlem přibrzdila „nešťastná 13“

foto

23. dubna 2018 • 13:00

EuroOil-invelt team s posádkou Václav Pech jun. – Petr Uhel bojoval na letošní Rallye Šumava celou soutěž o stupně vítězů,ale nakonec vyšel naprázdno.

žádný příspěvek celý článek »

Kopáček: Chci Fiestu R5 správně pochopit

foto

19. dubna 2018 • 23:59

Po deváté příčce z Valašské rally přichází druhé pokračování příběhu, který společně píší Václav Kopáček, Barbora Rendlová, tým Duck Racing a vůz Ford Fiesta R5. Kolbištěm budou rychlostní zkoušky 53. Rallye Šumava Klatovy a vše se odehraje v nejbližších dnech.

žádný příspěvek celý článek »

Na tradiční Šumavu s velkou motivací

foto

19. dubna 2018 • 12:00

Posádka Racing 21 – Klokočka Škoda teamu Vojtěch Štajf a Markéta Skácelová se intenzivně připravují na svůj letošní druhý start v seriálu MČR v automobilových soutěžích. O nadcházejícím víkendu opět změří své síly s početnou konkurencí nejen na vozech specifikace R5 v rámci 53. ročníku Rallye Šumava Klatovy.

žádný příspěvek celý článek »

Pecha s Uhlem čeká „domácí“ Šumava

foto

19. dubna 2018 • 11:00

O nadcházejícím víkendu odstartuje již 53.ročník nejstarší tuzemské automobilové soutěže Rallye Šumava Klatovy. Na startu se sejde nebývale silná konkurence v čele s dvěma továrními posádkami Škodovky, dále ruským „rychlíkem“ Alexeyem Lukyanukem a dalšími 18 vozy nejvyšší specifikace R5 a WRC. EuroOil-invelt team s posádkou Václav Pech jun. a Petr Uhel patří k jedním z favoritů a chtějí na domácí půdě uspět.

žádný příspěvek celý článek »

Klatovské soutěže mají letos 14 rychlostních zkoušek

foto

19. dubna 2018 • 10:00

Přes 160 ´ostrých´ měřených kilometrů na čtrnácti rychlostních zkouškách čeká na závodníky, kteří o nadcházejícím víkendu zvládnou kompletní trať letošní 53. Rallye Šumava Klatovy či 27. Historic Vltava Rallye. Startuje se v pátek na klatovském náměstí Míru, kam ti úspěšní druhý den dojedou i na cílovou rampu. Bližší informace k soutěžím se objevují také na nových klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Pohár Peugeot Rally Cup odstartuje na Šumavě

foto

19. dubna 2018 • 09:00

Druhým ročníkem letos pokračuje pohárový závod populárních soutěžních vozů Peugeot 208 R2. Česká republika patří k několika málo evropským státům, kde je tento seriál pořádán. S novým názvem Peugeot Rally Cup Czech republic odstartují přihlášené posádky do 53. ročníku Rallye Šumava Klatovy.

žádný příspěvek celý článek »

Mareš s Hlouškem se těší na Šumavu

foto

19. dubna 2018 • 08:00

Posádka ACA Škoda Autoklub Teamu Filip Mareš a Jan Hloušek úspěšně absolvovala Rallysprint Kopná, který byl náhradou za původně zamýšlený test před druhým podnikem Mistrovství České republiky v rally. Další velká výzva čeká posádku bílozlaté Fabie R5 již tento víkend na 53. ročníku Rallye Šumava Klatovy.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Motorsport na Šumavě s dvojicí posádek

foto

17. dubna 2018 • 16:30

Letošní Mistrovství České republiky v automobilových soutěžích pokračuje druhým podnikem na západě Čech. Rallye Šumava Klatovy absolvuje od 20. do 21. dubna svůj 53. ročník a na účastníky čeká 162 měřených kilometrů ve 14 rychlostních zkouškách. Tovární tým Škoda Motorsport nastoupí stejně jako na Valašské rallye se dvěma posádkami.

žádný příspěvek celý článek »

Přispěj na dobrou věc a svez se ve voze (skoro) S2000

foto

16. dubna 2018 • 08:00

Chceš se svézt v závodním voze na pátečním shakedownu při letošní 53. Rallye Šumava Klatovy? Posádka Aleš Holakovský - Martin Vinopal nyní třem z Vás dává šanci! A ještě přispějete dobrévěci! Více informacínám o tom v samo-rozhovoru podá sám jezdec Aleš Holakovský.

žádný příspěvek celý článek »

Na klatovské soutěže se letos přihlásilo celkem 183 posádek

foto

13. dubna 2018 • 18:30

K datu uzávěrky 53. Rallye Šumava Klatovy a 27. Historic Vltava Rallye se organizátorům sešly přihlášky celkem od 183 posádek. Do každé ze soutěží se přihlásilo přes osmdesát dvojic, ty doplní patnáct aut v rámci 4. Rallye Šumava Legend. Nechybí nikdo z domácí špičky, zejména mezi historickými vozy navíc uvidíme i mnoho zahraničních účastníků.

žádný příspěvek celý článek »

Uzávěrka přihlášek pro Klatovy v pondělí

foto

9. dubna 2018 • 10:00

53. Rallye Šumava Klatovy a 27. Historic Vltava Rallye se blíží, v pondělí 9. dubna ve 23.59 hodin vyprší termín uzávěrky přihlášek pro obě soutěže. Už v tuto chvíli je přihlášena vítězná dvojice loňského klání soudobých vozů Jan Kopecký – Pavel Dresler, ale i rekordní počet posádek historických vozů. Bližší informace k soutěžím se objevují také na nových klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

toplist