www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 20 - Rally Dakar

Al-Attiyah na Dakaru celkově druhý, Alonso úspěšně dokončil

foto

22. ledna 2020 • 08:00

Rallye Dakar 2020 nakonec skončila poměrně těsně poté, co poslední etapu této kultovní motoristické soutěže vyhrál Nasser Al-Attiyah z týmu Toyota Gazoo Racing, po jehož boku usedal navigátor Mathieu Baumel.

žádný příspěvek celý článek »

Sainz vyhrál potřetí Rallye Dakar, Prokop byl dvanáctý

foto

17. ledna 2020 • 20:00

Motocyklista Ricky Brabec se stal prvním Američanem, který dokázal vyhrát Rallye Dakar. Tovární jezdec Hondy zároveň při premiéře soutěže v Saúdské Arábii ukončil kralování značky KTM, se kterou startovali všichni vítězové od roku 2001. Mezi automobily byl potřetí v kariéře nejrychlejší Španěl Carlos Sainz, jenž navázal na vítězství z let 2010 a 2018.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop se na Dakaru posunul na 12. místo, Michek výrazně ztratil

foto

16. ledna 2020 • 20:00

Automobilový jezdec Martin Prokop obsadil v předposlední etapě Rallye Dakar 11. místo a posunul se na dvanáctou pozici průběžného pořadí. Výraznou ztrátu nabral motocyklista Martin Michek, jenž řešil problémy s chybějícím benzínem, zajel až 39. čas a klesl na 23. místo. Zároveň přišel o reálnou šanci na zisk trofeje pro nejlepšího nováčka.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop se na Rallye Dakar posunul na 13. místo, Loprais je čtvrtý

foto

15. ledna 2020 • 20:00

Automobilový jezdec Martin Prokop se na Rallye Dakar posunul na 13. místo v průběžném pořadí. V 10. etapě, která byla z bezpečnostních důvodů kvůli silnému větru a písečné bouři výrazně zkrácena, předstihl bývalého dvojnásobného světového šampiona formule 1 Fernanda Alonsa ze Španělska. V čele je i nadále Alonsův krajan Carlos Sainz, jenž dnes navýšil svůj náskok na Katařana Násira Attíju na 18 minut.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop i Michek drží na Rallye Dakar 14. místa, Loprais je čtvrtý

foto

14. ledna 2020 • 20:00

Automobilový jezdec Martin Prokop i motocyklista Martin Michek se po dnešní 9. etapě Rallye Dakar drží na průběžném 14. místě ve svých kategoriích. Prokop se v etapě mezi Vadí ad-Dauásirem a Harazem, jejíž součástí byla 415 km dlouhá rychlostní zkouška, dlouho pohyboval v elitní desítce. Nakonec byl jedenáctý, k 10. místu mu chyběly dvě sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop na Dakaru klesl na 14. místo, Loprais byl v 8. etapě třetí

foto

13. ledna 2020 • 21:00

Automobilový jezdec Martin Prokop zajel v osmé etapě na Rallye Dakar po technických problémech s fordem až dvaadvacátý čas a v průběžném pořadí klesl na 14. místo. Před českého reprezentanta se dostal dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso, v čele je i nadále jeho španělský krajan Carlos Sainz.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop i Michek se na Dakaru přiblížili elitní desítce

foto

12. ledna 2020 • 20:00

Automobilový jezdec Martin Prokop i motocyklista Martin Michek si v dnešní 7. etapě Rallye Dakar polepšili o jedno místo. Nováček na slavné soutěži Michek zajel po dnu volna jedenáctý čas a průběžně je čtrnáctý. Prokop zvládl 741 km dlouhou etapu z Rijádu do Vadí ad-Dauásiru jako třináctý a celkově je o jednu pozici horší.

žádný příspěvek celý článek »

Na Dakaru zemřel portugalský motocyklový jezdec Goncalves

foto

12. ledna 2020 • 18:00

V sedmé etapě Rallye Dakar zahynul portugalský motocyklista Paulo Goncalves. Čtyřicetiletý jezdec měl podle organizátorů těžký pád na 276. kilometru rychlostní zkoušky, při kterém utrpěl vážná zranění. Záchranáři ho našli v bezvědomí a snažili se ho na místě oživit. Po převozu vrtulníkem do nemocnice už lékaři nemohli zkušenému závodníkovi pomoct.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop i Michek jsou v polovině Rallye Dakar patnáctí

foto

10. ledna 2020 • 20:00

Český automobilový jezdec Martin Prokop dokončil dosud nejdelší etapu Rallye Dakar na 15. místě a před sobotním dnem volna je také patnáctý. Pozici lídra udržel Španěl Carlos Sainz před obhájcem prvenství Nássirem Attíjou z Kataru, oba dnes ale stejně jako ve středu porazil průběžně třetí Stéphane Peterhansel z Francie.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop se po problémech na Dakaru propadl, Loprais je čtvrtý

foto

9. ledna 2020 • 21:00

Automobilový jezdec Martin Prokop vypadl po technických problémech v dnešní 5. etapě Rallye Dakar z elitní desítky. Se spolujezdcem Viktorem Chytkou museli na trati měnit poloosu, navíc jim vůz Ford Raptor hořel. Nakonec ztratili 71 minut na nejrychlejšího Carlose Sainze ze Španělska, který si dnes upevnil vedení. V průběžném pořadí klesli z devátého na 14. místo.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop udržel na Dakaru 9. místo, Michek předčil Engela

foto

8. ledna 2020 • 21:00

Martin Prokop zajel ve 4. etapě Rallye Dakar čtrnáctý čas a dál drží průběžné deváté místo v kategorii automobilů. Na trase 453 km dlouhé rychlostní zkoušky mezi saúdskoarabskými městy Naúm a Úla zaostal o téměř 29 minut za rekordmanem v počtu celkových triumfů Stéphanem Peterhanselem z Francie, který vybojoval premiérové letošní etapové prvenství.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop se na Rallye Dakar posunul do první desítky, vede Sainz

foto

7. ledna 2020 • 20:00

Automobilový jezdec Martin Prokop se na Rallye Dakar posunul do elitní desítky. S vozem Ford Raptor obsadil v dnešní třetí etapě 13. místo a průběžně je devátý. Do vedení se dostal dvojnásobný dakarský vítěz Carlos Sainz ze Španělska, který přeskočil Argentince Orlanda Terranovu. Bývalý rallyeový mistr světa má nyní v čele náskok necelých pěti minut na loňského vítěze Násira Attíju z Kataru.

žádný příspěvek celý článek »

Prokopa opět zdržely defekty, na Rallye Dakar je dvanáctý

foto

6. ledna 2020 • 18:00

Martin Prokop obsadil po další sérii defektů ve druhé etapě Rallye Dakar čtrnácté místo a v celkovém pořadí zůstal na 12. pozici. Nejrychlejším pilotem na 367 km dlouhé rychlostní zkoušce na trase z Vadže do Naúmu byl zkušený Jihoafričan Giniel de Villiers, novým lídrem je ale Argentinec Orlando Terranova.

žádný příspěvek celý článek »

První etapu Dakaru vyhrál litevský outsider

foto

5. ledna 2020 • 22:00

První etapu Rallye Dakar vyhrál překvapivě Litevec Vaidotas Žala s vozem Mini. Martin Prokop je při premiéře slavné soutěže v Saúdské Arábii v kategorii automobilů dvanáctý těsně za bývalým mistrem světa formule 1 Fernandem Alonsem. Na trati více než třísetkilometrové rychlostní zkoušky oba na vítěze ztratili přes 15 minut.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Kolomý havaroval během shakedownu před Dakarem 2020

foto

2. ledna 2020 • 15:00

Ve čtvrtek 2. ledna měli účastníci Dakaru možnost naposledy otestovat svoji techniku před startem 42. ročníku Rally Dakar. Toho využil i tým MP-Sports Martina Prokopa, který společně s týmovým kolegou Martinem Kolomým od časného rána proháněl svůj Ford Raptor RS Cross Country v dunách asi 50 kilometrů na sever od Džiddy.

žádný příspěvek celý článek »

toplist