www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 23 - Central European Rally

Středoevropská rally bude i v roce 2024 součástí seriálu mistrovství světa

foto

20. října 2023 • 09:00

Středoevropská rally byla ještě před svou letošní premiérou zařazena do programu mistrovství světa v automobilových soutěžích také pro příští sezonu 2024. Závod bude opět předposledním dílem šampionátu v termínu 31. října až 3. listopadu. Formát podniku v srdci Evropy by měl zůstat stejný se startem v Praze a dalšími rychlostními zkouškami na území České republiky, Německa a Rakouska.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota GR Yaris s Tomášem Engem bude zaváděcím vozem Středoevropské rallye

foto

18. října 2023 • 12:00

Sportovní model Toyota GR Yaris od společnosti HS Automobil bude nultým vozem na nadcházející Středoevropské Rallye, která se bude konat ve dnech 26. až 29. října ve třech zemích včetně České republiky. Auto, jehož úkolem je projet celou trať jako zaváděcí vůz, bude řídit zkušený závodní jezdec Tomáš Enge.

žádný příspěvek celý článek »

Bezpečnost na prvním místě. Pořadatelé Středoevropské rally připravují komplexní opatření

foto

17. října 2023 • 10:00

Detailní bezpečnostní plán pro všech 18 rychlostních zkoušek, který bude pomáhat dodržovat na 2500 lidí, je připraven pro Středoevropskou rally, která se bude konat od 26. do 29. října v České republice, Německu a Rakousku. Bezpečnostní šéf Andreas Spannbauer apeluje na fanoušky, aby spolupracovali a respektovali všechna bezpečnostních opatření a pokyny pořadatelů.

žádný příspěvek celý článek »

Team Toyota testoval na Strakonicku, Rovanperä chce při Středoevropské rally získat titul

foto

17. října 2023 • 09:00

Ticho na poklidné návsi vesnice se třemi stovkami obyvatel na Strakonicku obvykle ruší jen domácí zvířata nebo hlášení místního rozhlasu.Obchůdek s potravinami má pouze do oběda, čas od času se na zahrádce tamního hostince zjeví pár štamgastů. Minulý týden se ale všechno na čas změnilo. Zaparkovaly tam tři luxusní kamiony, dalších několik přívěsů a hlavně – soutěžní auto týmu Toyota Gazoo Racing, vítěze Poháru konstruktérů v letošním ročníku mistrovství světa v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Středoevropská rally přinese obrovský zážitek fanouškům, dbá především na bezpečnost

foto

17. října 2023 • 08:00

Premiérový ročník Středoevropské rallystartuje už za devět dní a organizátoři českých etap jsou připraveni na návaly fanoušků. Apelují zejména na dodržování bezpečnostních opatření a vyzývají, aby si diváci kromě vstupenek včas zajistili také parkovací místa. Tím si usnadní a urychlí pohyb do místrychlostních zkoušek.Vpředposlednímpodniku letošního FIA World Rally Championship může titul mistra světa obhájit jako nejmladší držitelKalleRovanperä z Finska.

žádný příspěvek celý článek »

Světový debut Honzy Skály. Sveze se s ním i vaše firma?

foto

13. října 2023 • 08:00

Vrchol soutěžácké sezony klepe na dveře, o slovo se hlásí premiérový ročník Central European Rally. Historický moment pro světový šampionát a stejně tak milník i pro Českou republiku, kde se pojede mistrovství světa taktéž poprvé v historii. A aby těch premiér nebylo málo, o další z nich se postará posádka Jan Skála a Jiří Skořepa, kteří se na startu objeví s vozem Hyundai i20 Rally 2 a startovním číslem 38 v kategorii WRC2.

žádný příspěvek celý článek »

Ve startovní listině Středoevropské rally je jedenáct českých posádek, Rovanperä může obhájit titul

foto

6. října 2023 • 20:00

Jedenáct českých posádek včetně Erika Caise s Danielem Trunkátem (Škoda Fabia RS) je ve startovní listině Středoevropské rally, která se pojede od 26. do 29. října v České republice, Německu a Rakousku jako předposlední závod mistrovství světa v automobilových soutěžích. Na více než 300 kilometrech rychlostních zkoušek s ceremoniálním startem v Praze se vydá také vedoucí závodník a obhájce titulu Kalle Rovanperä z Finska, který má v čele šampionátu náskok 31 bodů a může být v neděli 29. října korunován mistrem světa.

žádný příspěvek celý článek »

Březík s Krajčou se objeví na startu Central European Rally

foto

6. října 2023 • 16:00

Nedlouho po úspěšném vystoupení na zlínské Barumce čeká posádku Samohýl Škoda Teamu Adam Březík - Ondřej Krajča další výzva. Druzí vicemistři České republiky v rally 2023 se s vozem Škoda Fabia Rally2 evo objeví na startu Central European Rally. Půjde o závod MS, který projede kromě Německa a Rakouska také Českem, se slavnostním startem na pražských Hradčanech.

žádný příspěvek celý článek »

Ředitel Central European Rally Andreas Dinzinger: Korunovace mistra světa by pro nás byla odměnou

foto

5. října 2023 • 17:00

Až se od 26. do 29. října v České republice, Bavorsku a Rakousku uskuteční závod mistrovství světa v rally, bude klíčovou osobou v zákulisí její ředitel Andreas Dinzinger. Čtyřiačtyřicetiletý muž z Waidhofenu stojí v čele mezinárodního týmu organizátorů, kteří připravili pro účastníky Středoevropské rally více než 300 kilometrů nových tras,na nichž drtivá většina z nich pojede poprvé.

příspěvků: 1 celý článek »

Středoevropská rally: Vstupenky na superspeciálku v prodeji

foto

19. září 2023 • 20:00

Už jen několik týdnů zbývá do startu sportovní události roku – závodu mistrovství světa v automobilových soutěžích, který se v rámci Středoevropské rally pojede v Německu, Rakousku a poprvé v historii i v Česku.

žádný příspěvek celý článek »

Středoevropská rally nezapomíná ani na udržitelnost, sdílené jízdy budou oceněny

foto

15. září 2023 • 16:50

S heslem 'sociální, chytrá a udržitelná' se chce Středoevropská rally, předposlední závod mistrovství světa v automobilových soutěžích, zavázat také k tématu udržitelnosti. Organizátoři při tom sázejí na četná opatření, jako například využívání elektromobilů pro pořadatele nebo dokonce odměňování spolujízdy fanoušků.

žádný příspěvek celý článek »

Velká Chuchle nabídne divákům Středoevropské rally dokonalý přehled

foto

11. září 2023 • 17:30

Superspeciální rychlostní zkouška na atraktivním místě ve Velké Chuchli odstartuje 26. října Středoevropskou rally. Na dnešní tiskové konferenci, která proběhla přímo v areálu dostihového závodiště, byly odhaleny podrobnější informace nejen o této divácké lahůdce, ale také o tratích dalších rychlostních zkoušek předposledního dějství letošního ročníku FIA World Rally Championship.

příspěvků: 1 celý článek »

Pořadatelé Středoevropské rally spouští přihlášky do závodu

foto

25. srpna 2023 • 15:45

Přípravy na Středoevropskou rally, letošní předposlední závod seriálu mistrovství světa, jsou v plném proudu a protože je už známý přesný itinerář soutěže, pořadatelé nyní zveřejňují Zvláštní ustanovení a v sobotu 26.srpna spustí přihlašovací systém.Posádky se tak mohou seznámit se všemi organizačními záležitostmi Středoevropské rally a přihlásit se do závodu, který se zapíše do historie motoristického sportu v České republice.

žádný příspěvek celý článek »

Program Středoevropské rally je definitivní, v Praze se pojede speciální rychlostní zkouška ve Velké Chuchli

foto

21. srpna 2023 • 18:00

Po několika změnách je program Středoevropské rally (CER), předposledního závodu seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, definitivní. Novinkou je super speciální rychlostní zkouška, která se pojede hned po ceremoniálním startu ve čtvrtek 26. října na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli.

žádný příspěvek celý článek »

Změna v programu Středoevropské rallye. Po pražském startu se pojede Klatovský okruh ještě týž den

foto

11. srpna 2023 • 10:00

O den dříve oproti původnímu plánu se v rámci Středoevropské rally, předposledního závodu seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, pojede atraktivní rychlostní zkouška v Klatovech, známá jako Čínovský okruh. Důvodem přesunu superspeciální rychlostní zkoušky z pátku 27. října na čtvrtek 26. října je hlavně lepší logistika jezdců i diváků. Vstupenky na Čínovský okruh zůstávají v platnosti.

žádný příspěvek celý článek »

toplist