www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME+IRC 07 - Rajd Polski (ME)

Polsko do MS? Ano, ale ...

foto

17. října 2007 • 22:00

K napsání následujících řádků mě přiměla diskuse, která se rozpoutala pod jiným článkem, týkajícím se víceméně jistého vstupu Rajdu Polského do prestižního seriálu mistrovství světa FIA. Vzhledem k tomu, že jsem letos tuto soutěž osobně pracovně navštívil, dovolil bych si přidat několik postřehů k danému tématu.

příspěvků: 11 celý článek »

Fotogalerie z Rajdu Polského

foto

14. června 2007 • 15:30

O uplynulém víkendu se zápolilo o body nejen české, ale také o evropské a polské. Jak to vypadalo na druhé nejstarší automobilové soutěži na světě, Rajdu Polském, který se opět konal na písčitých tratích okolo nádherných jezer Mazurska, můžete nyní posoudit díky snímkům ve fotogalerii našeho polského kolegy Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Poláci udělali zásadní krok pro zisk MS

foto

16. října 2007 • 11:30

Již v polovině příštího týdne by se mělo na světové radě FIA rozhodovat, zda se u našich severních sousedů pojede příští rok jeden z dílů mistrovství světa. Polští organizátoři v minulých dnech udělali zásadní krok, aby komise rozhodla v jejich prospěch.

příspěvků: 10 celý článek »

Rajd Polski vyhrál Oscar Svedlund

foto

12. června 2007 • 13:30

Oscar Svedlund patří k pravidelným inventářům šotolinové verze Rajdu Polského. V okolí Mazurských jezer se tento sympatický Švéd objevil už potřetí, letos poprvé však dokázal své úspěšné tažení dotáhnout až na nejvyšší stupínek absolutní klasifikace, byť mu k tomu dopomohl defekt Krzysztofa Holowczyca.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski: Kuzaj havaroval, první dnešní test zrušen

foto

9. června 2007 • 10:15

Po včerejší tragédii na shakedownu Rajdu Polského se smůla lepí na paty tohoto závodu i dnes. Hned na první dnešní rychlostní zkoušce, osmadvacetikilometrovém testu Gawliki, totiž havarovalo Subaru Impreza se startovním číslem 3, které pilotoval Leszek Kuzaj.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown v Polsku vyhrál Czopik, jeden divák však zemřel

foto

8. června 2007 • 16:30

Dopoledním shakedownem odstartoval letošní ročník Rajdu Polského, hned na úvod si však připsal tragickou událost. Kilometr po startu vylétlo Mitsubishi Lancer Jakuba Wysockého v levotočivé zatáčce z tratě, jeden z diváků bohužel zemřel.

příspěvků: 1 celý článek »

Simon Jean-Joseph pojede jenom s Citroënem C2 R2

foto

8. června 2007 • 07:00

Rodák z Martiniku Simon Jean-Joseph, který se v letošní sezóně účastní společně s Jackem Boyerem v barvách továrního týmu Citroën Sport mistrovství Evropy, se na dnes startujícím Rajdu Polském objeví pouze za volantem slaboučkého Citroënu C2-R2 namísto tradičního speciálu Citroën C2 S1600.

žádný příspěvek celý článek »

Krzysztof Holowczyc se v Polsku s Xsarou WRC neobjeví

foto

6. června 2007 • 16:00

Legendární polský jezdec Krzysztof Holowczyc připravoval pro kandidátský podnik na mistrovství světa, Rajd Polski, velký tahák na fanoušky - účast s extovárním speciálem Citroën Xsara WRC. Z plánovaného startu však sešlo, nikoli však kvůli financním, ale úřednické buržoazii.

žádný příspěvek celý článek »

Krum Donchev se omluvil z Rajdu Polského

foto

6. června 2007 • 14:30

Bulharský účastník evropského šampionátu Krum Donchev, kterému se v letošní sezóně příliš nedaří, odvolal svou účast na Rajdu Polském, čtvrtém podniku mistrovství Evropy a zároveň kandidátské soutěži na mistrovství světa, která se pojede koncem tohoto týdne u našich severních sousedů v okolí Mazurských jezer.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rajd Polski

foto

30. května 2007 • 15:00

Rajd Polski je v letošním roce nejen čtvrtým podnikem mistrovství Evropy, ale zároveň také kandidátským podnikem na mistrovství světa. Přesto seznam přihlášených čítající 81 posádek není v porovnání s předchozími evropskými soutěžemi příliš hvězdný.

příspěvků: 3 celý článek »

Bryan Bouffier pojede s Peugeotem 207 S2000

foto

30. května 2007 • 13:15

Jednoho z největších úspěchů své kariéry dosáhl francouzský pilot Bryan Bouffier svým překvapivým třetím místem na loňské Barum Rally Zlín. Pro letošní rok se s ním počítalo jako dvojkou u španělského Peugeotu Enrique Garcíi-Ojedy, přednost však dostal Nicolas Vouilloz.

žádný příspěvek celý článek »

Kościuszko vyzkouší český Lancer Evo IX

foto

23. května 2007 • 05:00

Polský jezdec Michał Kościuszko a jeho navigátor Maciek Szczepaniak budou mít začátkem června poprvé možnost vyzkoušet jízdu s vozem třídy N4. Při dalším podniku Mistrovství Evropy, kterým bude v okolí Mazurských jezer konaný Rajd Polski, totiž osedlají Mitsubishi Lancer Evo IX pocházející z dílen českého týmu TRT.

žádný příspěvek celý článek »

toplist