www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally d'Italia - Sardegna (JRC)

Jozef Béreš vybojoval v Itálii tři body

foto

20. května 2007 • 16:20

Záverečnou treťou etapou dnes na Sardínii skončilo ďalšie podujatie Majstrovstiev sveta v rally 2007. Šotolinová Rally Italia Sardinia bola i súčasťou seriálu FIA Junior Championship, v ktorom tento rok slovenské farby zastupuje team TEMPUS STYLLEX s posádkou Jozef Béreš - Petr Starý na Renaulte Clio S1600.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop nadále na třetí příčce JRC

foto

19. května 2007 • 21:40

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem si během druhé etapy Italské rally udrželi pozici na stupních vítězů juniorské klasifikace za dvojicí jezdců Suzuki Aavou a Anderssonem. Absolutně si polepšili o dvě místa, na sedmnáctou pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký odstoupil pro poruchu řízení

foto

19. května 2007 • 20:00

Štěstí se na stranu Czech Rally Teamu Kopecký nepřiklonilo ani ve druhé etapě Rallye Sardinia. V úvodní etapě zastavila vůz Škoda Fabia WRC pilotovaná Janem Kopeckým porucha převodovky, tým však využil pravidla Superally a nastoupil do druhé etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po první etapě třetí

foto

19. května 2007 • 10:45

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem figurovali po první etapě Rally d´Italia Sardinia na bronzové příčce JRC za dvojicí jezdců Suzuki Aavou a Anderssonem. Absolutně patří české dvojici jednadvacátá pozice.

žádný příspěvek celý článek »

Bérešovi vstup do Italské rally nevyšel nejlépe

foto

19. května 2007 • 10:40

Posádka teamu TEMPUS STYLLEX napriek problémom v úvode súťaže úspešne absolvovala I. etapu Rally Italia Sardinia 2007. Druhý tohtoročný štart na podujatí seriálu FIA JRC 2007 ukázal, že posádka Jozef Béreš - Petr Starý patrí vo svojej kategórii k najlepším na svete.

žádný příspěvek celý článek »

Sardinie: Závěr prvního dne plný zvratů

foto

18. května 2007 • 21:40

Ani fakt, že prakticky po celý den plnil z pozice prvního jezdce na trati Sebastien Loeb nepopulární úlohu zametacího vozu, nezabránil úřadujícímu světovému šampiónovi v tom, aby se na konci první etapy ujal průběžného vedení v sedmém podniku letošního mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Kopeckého zastavila v páteční etapě převodovka

foto

18. května 2007 • 19:15

Z pohledu Czech Rally Teamu Kopecký nezačala páteční etapou Rallye Sardinia ani trochu pozitivně. Do úvodní sekce zvolil pilot Jan Kopecký pneumatiky z příliš tvrdé směsi a vůz neměl dostatečnou přilnavost. Od druhé rychlostní zkoušky začaly trápit Jana Kopeckého problémy s převodovkou, aby hned v následující erzetě vypověděla převodovka službu úplně.

žádný příspěvek celý článek »

Italská rally v kostce

foto

17. května 2007 • 23:00

Italská rally, přesněji řečeno soutěž odehrávající se na italském ostrově Sardinie, uprostřed nádherného Středozemního moře, patří v současném seriálu světových rally mezi soutěže, které kladou extrémní nároky, pokud jde o pneumatiky. A to nejen vzhledem k jejich opotřebení, ale i počtu, který mohou prioritní jezdci použít.

žádný příspěvek celý článek »

Rally d’Italia-Sardegna - časy ze shakedownu

foto

17. května 2007 • 20:30

Dani Sordo s vozem Citroën C4 WRC vyhrál dnešní shakedown, který neoficiálně zahájil letošní Rally d'Italia Sardegna. Jen o několik málo desetin jej následovali oba jezdci továrního týmu Ford v pořadí Hirvonen a Grönholm.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký před startem Rallye Sardinia

foto

17. května 2007 • 18:30

Mistrovství světa v rallye se vrátilo na evropský kontinent, kde bude šampionát nejlepších soutěžních pilotů pokračovat na Sardinii. Prašné šotolinové cesty, které lemují velké kameny, budou náročné pro posádky, ale především pro soutěžní automobily. Jemný písek zakrývající tvrdý kamenitý podklad úzkých a technických tratí může být velmi zrádný.

žádný příspěvek celý článek »

BF Goodrich na Sardinii uvede novou pneumatiku

foto

16. května 2007 • 05:00

Pneumatikářká společnost BF Goodrich oznámila, že na nadcházejícím podniku Mistrovství světa, italské Rally Sardinia, dodá týmům nový typ gum. Po loňských neblahých zkušenostech se vývojové oddělení BF Goodrich vrhlo do práce a během zimy vyvinulo inovovanou pneumatiku.

žádný příspěvek celý článek »

Villagra se chystá na premiéru ve WRC

foto

15. května 2007 • 05:00

Federico Villagra má před sebou velkou výzvu. Už o tomto víkendu poprvé pojede soutěž Mistrovství světa s vozem WRC coby dvojka týmu Munchi's Ford World Rally Team. Argentinec v červeno-bílém fordu nahrazuje Juana Pabla Raiese.

žádný příspěvek celý článek »

Ford chce zmenšit svůj odstup na Citroën

foto

15. května 2007 • 01:00

Tovární tým Ford usilovně pracuje na drobných vylepšeních, které by měly vozy s modrým oválem ve znaku přiblížit suverénním Citroënům C4 WRC. Prvním závodem, kde budou změny aplikovány, bude blížící se Rally Sardinia.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký testoval v Itálii

foto

13. května 2007 • 22:45

Dvoudenním testem v Itálii pokračovaly přípravy Czech Rally Teamu Kopecký na Rallye Sardinia. Kompletní tým dorazil do dějiště soutěže s časovým předstihem, neboť před startem soutěže Czech Rally Team Kopecký naplánoval dvoudenní test v dějišti rally, aby vůz Škoda Fabia WRC nastavil pro italskou šotolinovou soutěž.

žádný příspěvek celý článek »

Carlsson na Sardinii jen sjede z rampy

foto

10. května 2007 • 07:00

Jak jsme již včera informovali, Daniel Carlsson je bez finančních prostředků a jeho nebližší budoucnost v mistrovství světa je bezprostředně ohrožena. Posledním plánovaným podnikem je už příští týden Rally Italia a sympatického Švéda na ní uvidíme asi jen na startu.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist