www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally Argentina (PCWRC)

Patrik Sandell o Argentině exkluzivně pro AutoSport.CZ

foto

25. dubna 2008 • 06:00

Švédský pilot Patrik Sandell odjížděl do Argentiny s velkým očekáváním a po úspěšné premiéře na domácí Švédské rally také se snahou vybojovat co nejvíce bodů do hodnocení PCWRC. Letošní vydání jihoamerické soutěže však bylo hodně náročné hlavně díky povětrnostním podmínkám a mezi odstoupenými se nakonec ocitl bohužel i sympatický Švéd.

žádný příspěvek celý článek »

Argentina: Tango pro Loeba, smuteční marš pro Solberga

foto

30. března 2008 • 18:00

Ani poslední den letošní Argentinské rally, čtvrtého podniku mistrovství světa FIA 2008 v automobilových soutěžích, se neobešel bez dramatických momentů. Tím nejvýraznějším, který z pohledu výsledných časů zasáhl do již beztak zdecimované výsledkové listiny, bylo odstoupení průběžně druhého Pettera Solberga na úvodním testu závěrečného dne.

žádný příspěvek celý článek »

Argentina: Druhý den horší prvního

foto

29. března 2008 • 23:20

Spíše nepovedenou parodii na rally či latinskoamerickou frašku než skutečnou soutěž seriálu mistrovství světa FIA v rally připomíná dosavadní průběh letošní Argentinské rally. Ze špičky startovního pole totiž po dnešní druhé etapě zbylo definitivně pouhé torzo v podobě čtveřice vozů, která může hovořit o regulérních výkonech na trati.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Argentina ON LINE

foto

29. března 2008 • 10:00

Třetím dílem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích je Rally Argentina. Po mexické anabázi se celé startovní pole světového šampionátu přesunulo jižněji na americkém kontinentě. Úvodní rychlostní zkouška první etapy startuje dnes v 11:45.

žádný příspěvek celý článek »

Argentinský shakedown ovládl Petter Solberg

foto

27. března 2008 • 22:00

Nejrychlejšího času na dnešním shakedownu, který měřil 4,59 kilometru, dosáhla jednička týmu Subaru World Rally Team Petter Solberg. Sám Nor se ovšem nechává slyšet, že díky silnému dešti se z výsledků na testovací zkoušce nedá usuzovat vůbec nic.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Argentina

foto

23. dubna 2008 • 08:00

Pár hodin před startem pátého podniku letošního mistrovství světa, Jordánskou rally, si připomeňme ještě ten předchozí podnik konaný na jihoamerickém kontinentě. Ve fotogalerii, která obsahuje téměř stodvacítku snímků, si můžete prohlédnout záběry z Rally Argentina tak, jak je zachytily objektivy týmových fotografů i našich argentinských kolegů.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: Počasí argentinské soutěži nepřálo

foto

31. března 2008 • 07:00

Martin Prokop s Janem Tománkem zakončili Argentinskou rally na bodovaných příčkách produkční klasifikace. Za sedmé místo získali dva mistrovské body a figurují na pátém místě průběžné klasifikace PCWRC. Bohužel na šestého Jordánce Farraha jim chyběly 3.4 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Ford je i po Argentinské rally v čele hodnocení značek

foto

31. března 2008 • 06:00

I přes nesmírnou náročnost víkendové Argentinské rally si tým BP Ford Abu Dhabi udržel vedoucí pozici v šampionátu značek FIA MS v rally 2008. Houževnatý výkon obou posádek s Focusy RS WRC vynesly týmu na jihoamerické soutěži, jejíž průběh značně ovlivnil déšť, solidní bodový zisk. Ford vede průběžnou tabulku hodnocení značek o tři body.

žádný příspěvek celý článek »

První den Argentiny pohromou pro Ford

foto

29. března 2008 • 11:00

Čtvrtečním slavnostním startem v Córdobě začal další díl mistrovství světa, jihoamerická Rally Argentina. Její první etapa měla na pátečním programu celkem devět rychlostních zkoušek. Pořadí mezi jezdci se tentokrát měnilo nezvykle často, velkou měrou se o to postaralo nevlídné deštivé počasí.

žádný příspěvek celý článek »

BP Ford Abu Dhabi WRT před Rally Argentina

foto

25. března 2008 • 15:00

Dalším kolem letošního seriálu MS v automobilových soutěžích bude ve dnech 27. – 30. března Argentinská rally. Již podruhé v tomto měsíci zavede jezdce týmu BP Ford Abu Dhabi za Atlantický oceán. Po poslední Mexické rally si Ford upevnil vedení v šampionátu značek a v argentinských pampách na něj čeká dobrodružství, jaké nenabízí žádný jiný podnik v kalendáři FIA WRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Jak ovlivňuje nadmořská výška motory WRC?

foto

25. března 2008 • 04:00

Argentinská soutěž je známá nejen svými vysokorychlostními vložkami, měkkým a hrbolatým povrchem, ale také tím, že se zde jede v jedněch z nejvyšších nadmořských výšek v celém kalendáři World Rally Championship.

příspěvků: 3 celý článek »

Argentinští organizátoři se obávají klimatických podmínek

foto

20. března 2008 • 07:00

Organizátoři čtvrtého podniku letošní sezony WRC se obávají počasí, které by mohlo značně ovlivnit průběh soutěže. Kvůli obavám z požárů v případě extrémního sucha již nyní organizátoři zakázali vstup diváků do hustě zalesněných ploch v oblasti San Agustin, do které je situována vložka Villa General Belgrano, naopak kvůli hrozícím záplavám se letos nepojedou vložky severně od Villa Carlos Paz.

žádný příspěvek celý článek »

Giorgio Bacco nahradí v Argentině Frisiera

foto

13. března 2008 • 04:00

Dvacetiletý italský pilot Giorgio Bacco nahradí v nadcházejícím podniku světového šampionátu, Argentinské rally, která se pojede o posledním březnovém víkendu Fabia Frisiera a představí se tak po boku Slovince Andreje Jereba a Fina Jariho Ketomaa v týmu Motoring Club.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Argentina se 14 WRC na startu

foto

26. února 2008 • 08:00

Minulý týden byl uzavřen příjem přihlášek na čtvrtý díl letošního mistrovství světa, jihoamerickou Rally Argentina. Na konečném seznamu účastníků je celkem dvaašedesát posádek, z toho čtrnáct z nich pojede s vozy WRC. Za Stobart nakonec vedle Gigi Galliho pojede Henning Solberg, ve fordech týmu Munchi’s se letos poprvé objeví celá loňská sestava – Luis Perez Companc a Federico Villagra.

žádný příspěvek celý článek »

Andrej Jereb pojede v Argentině

foto

15. února 2008 • 08:00

Nejúspěšnější slovinský pilot současnosti Andrej Jereb bude i v letošní sezóně pokračovat v ojedinělých startech v rámci PCWRC. I přes odchod hlavního sponzora OMV se mu tak podaří zůstat v kolotoči mistrovství světa, opět by měl startovat se svým obvyklým vozem Subaru Impreza STI.

žádný příspěvek celý článek »

toplist