www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rally of Turkey (PCWRC)

Ford vybojoval v Turecku první a druhé místo

foto

15. června 2008 • 22:00

Skvělá taktika týmu BP-Ford Abu Dhabi rozhodla o výsledcích osmého podniku šampionátu WRC 2008. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen vybojovali v Turecké rally s Focusem RS WRC své druhé letošní vítězství a vrátili se s tříbodovým náskokem zpátky do čela průběžné tabulky šampionátu jezdců. Týmoví kolegové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila dojeli do cíle se ztrátou pouhých 7,9 sekundy druzí.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally of Turkey ON LINE

foto

15. června 2008 • 08:40

V posledním dni letošní Turecké rally se jedou sice pouhé tři rychlostní testy, ovšem ty zahrnují dva průjezdy nejdelší 31,03 km dlouhou zkouškou Olympos, která je plná velkých kamenů. Podaří se tedy jezdcům týmu Ford udržet za zády mistra světa Sebastiena Loeba? Úvodní test odstartoval v 8:38 hod. SELČ.

příspěvků: 16 celý článek »

Tureckému shakedownu kralovaly Fordy

foto

12. června 2008 • 13:00

Ve třicetistupňovém vedru se uskutečnil shakedown na poslední předprázdninový díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally of Turkey. Na pomyslné stupně vítězů se dostali Jari Matti-Latvala, Mikko Hirvonen a Gigi Galli, kteří se jako jediní dokázali dostat pod čtyři minuty. Petter Solberg při druhém průjezdu poškodil zavěšení levého předního kola, Toni Gardemeister se kvůli problémům s převodovkou svezl až v samotném závěru vymezeného času.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Sandell o Acropolis a Turecku exkluzivně pro AutoSport.CZ

foto

20. července 2008 • 15:00

Pouť světového šampionátu produkčních vozů pokračovala pokračovala červnovými závody na extrémně rozbitých tratích v Turecku a Řecku. Závodu se zúčastnil také Patrik Sandell, který se posléze podělil o své dojmy se čtenáři AutoSportu.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën v Turecku na stupních vítězů

foto

18. června 2008 • 07:00

Osmou rallye skončila první polovina sezony mistrovství světa WRC 2008. Na Rallye Turecko si Sébastien Loeb a Daniel Elena dojeli pro třetí místo a jejich týmoví kolegové Dani Sordo a Marc Martí skončili na 4. místě.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop o vyloučení z Turecké rallye

foto

15. června 2008 • 21:30

Po velmi slibné první polovině Turecké rallye, kdy se Martin Prokop s Janem Tománkem pohybovali v popředí klasifikace PWRC, následovalo pro české barvy zklamání z nedokončené soutěže. Před startem do závěrečné nedělní etapy byla totiž posádka ze soutěže diskvalifikována.

příspěvků: 7 celý článek »

Fordu se taktika v Turecku vyplatila a jeho jezdci vedou

foto

15. června 2008 • 10:00

Tým BP Ford Abu Dhabi beze zbytku využil výhodu, kterou si připravil taktickým manévrem v závěru první etapy Turecké rally. Po druhém dni jsou Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen s Focusem RS WRC na prvním místě, 16,1 sekundy před svými týmovými kolegy Jari-Matti Latvalou a Miikkou Anttilou.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po první etapě čtvrtý

foto

13. června 2008 • 23:00

Po první etapě Turecké rallye Martin Prokop s Janem Tománkem drží výbornou čtvrtou pozici v hodnocení produkčních vozů, když na vedoucího Andrease Aignera ztrácí 21.7 vteřin.

žádný příspěvek celý článek »

Ford ovládl první etapu a pak úspěšně taktizoval

foto

13. června 2008 • 22:00

Tým BP Ford Abu Dhabi předvedl v první etapě Turecké rally skvělou kombinaci rychlosti a taktiky. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen a jejich týmoví kolegové Jari-Matti Latvala a Miikka Anttila figurovali v závěru dne na prvním a druhém místě. Před cílem poslední rychlostní zkoušky však záměrně zpomalili, aby ztratili několik pozic a zajistili si lepší startovní pozici do druhého dne.

žádný příspěvek celý článek »

V poločase mistrovství světa vládne spokojenost

foto

13. června 2008 • 01:00

Šíleně rychlým tempem dospěl kalendář mistrovství světa v rallye WRC 2008 do své poloviny. V Turecku v Kemeru se jede o víkendu 8. podnik a Citroën v něm bude mít dva vozy C4 WRC s posádkami Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordo – Marc Martí. Dva stejné vozy povedou v barvách soukromé stáje PH Sport za podpory Citroën Sport Technologies Conrad Rautenbach - David Senior a Urmo Aava - Kuldar Sikk.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop se představí na Turecké rallye

foto

12. června 2008 • 10:00

Svůj čtvrtý letošní start v letošním seriálu MS produkčních vozů si na Turecké rallye odbude Martin Prokop s Janem Tománkem. Ti si v celkovém hodnocení drží prozatím osmou příčku a v Turecku se představí po dvouleté odmlce.

příspěvků: 1 celý článek »

Ford uzavře první polovinu sezony WRC 2008 v Turecku

foto

10. června 2008 • 08:00

První polovina letošního vzrušujícího šampionátu WRC 2008 se chýlí ke svému závěru. BP Ford Abu Dhabi se společně s ostatními továrními a soukromými týmy vydává potřetí během pěti týdnů do rozpálené oblasti Středozemního moře. Turecká rally (12. – 15. června) je osmým podnikem patnáctidílného kalendáře a po ní čekají MS v rally zasloužené prázdniny.

žádný příspěvek celý článek »

toplist