www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Ireland Rally

Rally Ireland dostala od FIA zelenou

23. května 2006 • 15:00

Organizátoři Irské rally obdrželi od FIA kladnou zprávu, která chválí organizaci celé soutěže, včetně bezpečnosti. Rally Ireland se jela v březnu jako kandidátský podnik do seriálu mistrovství světa. Ve zprávě se jasně hovoří o tom, že Irsko by soutěž mistrovství světa rally pořádat mohlo. Vše dopadlo na výbornou včetně hodnocení bezpečnosti. Také lékařské zabezpečení bylo dle FIA vynikající.

příspěvků: 2 celý článek »

Atkinson a Bernardi chválí Irskou rally

14. března 2006 • 09:40

Víkendovou Irskou rally, která se jela jako kandidátský podnik seriálu mistrovství světa, vyhrál překvapivě Eugen Donnelly. Ten startoval se starou verzí Toyoty Corolly WRC a porazil i zkušené jezdce, kterými jsou bezesporu Carlsson nebo Atkinson.

žádný příspěvek celý článek »

Irská rally má nového výkonného ředitele

13. listopadu 2006 • 13:00

Jeden z nových podniků příštího ročníku světového šampionátu v automobilových soutěžích, asfaltová Irská rally, získal do svých řad novou posilu. A ta se rovnou dostává na post výkonného ředitele celé soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Ireland dostala od FIA první kladnou zprávu

27. dubna 2006 • 08:45

Podle zprávy z FIA prošla Irská rally některými kritérii a má velkou šanci se stát v budoucnu podnikem mistrovství světa. Vyplývá to ze zprávy, kterou obdrželi organizátoři právě od FIA.

žádný příspěvek celý článek »

Irskou rally podporuje také Kris Meeke

29. března 2006 • 11:50

Britský pilot Kris Meeke si také myslí, že Irská rally, která se jela v polovině března, by se měla v dalších sezónách zařadit do seriálu mistrovství světa. Podle něj má vše, co světová soutěž potřebuje.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Chrisem Atkinsonem (2. část)

15. března 2006 • 13:15

V Mexiku jste odstoupil. Jak důležité pro vás poté bylo, abyste soutěž díky systému SupeRally dokončil? "Jsem rád, že z toho bylo nakonec sedmé místo. Samozřejmě mě ale mrzelo, že jsem udělal takovou chybu. Byl jsem v naprosté pohodě a mohl se posunout ještě kupředu. Pak ale přišel náraz na kámen a skončil jsem v kotrmelcích. Tentokrát mi přišel systém SupeRally vhod."

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Chrisem Atkinsonem (1. část)

15. března 2006 • 11:00

Druhý jezdec továrního týmu 555 Subaru WRT Chris Atkinson se o uplynulém víkendu zúčastnil asfaltové Irské rally. Přesto, že má raději šotolinové tratě, na tvrdém povrchu se v konkurenci rozhodně neztratil.

žádný příspěvek celý článek »

Irská rally kořistí domácích jezdců

13. března 2006 • 05:00

Irská rally, která se letos jela jako kandidátský podnik mistrovství světa, se stala kořistí domácí dvojice Eugene Donnelly - Paul Kiely. Ti dokázali vyhrát nakonec ne až tak slavně obsazený závod i s obstarožní Toyotou Corolla WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Colin McRae a Juha Piironen pomůžou Irsku

2. března 2006 • 03:00

Dva bývalí světoví šampioni Colin McRae a Juha Piironen oznámili podporu Irské rally, která se pojede v letošním roce jako kandidátský podnik mistrovství světa s jasným cílem proniknout do nejvyšších soutěžáckých pater již v nadcházející sezóně.

žádný příspěvek celý článek »

Chris Atkinson potřebuje zkušenosti na asfaltu

1. února 2006 • 09:00

Australský pilot Chris Atkinson, který také v letošním roce hájí barvy továrního týmu 555 Subaru WRT, absolvuje Rally Ireland, která je kandidátskou soutěží seriálu mistrovství světa pro rok 2007.

žádný příspěvek celý článek »

Další rozhovory ohledně soutěže MS v Irsku

18. ledna 2006 • 10:00

Pořadatelé Rally Ireland jsou ve svých aktivitách směrem k mistrovství světa hodně aktivní. Minulý týden se irská delegace vydala do Paříže na výlet za prezidentem rally komise FIA Jacquesem Regisem, aby společně probrali účast Irska v MS.

žádný příspěvek celý článek »

toplist