www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 09 - Rally Internacional de Curitiba

Curitiba: Kris Meeke má debutové zlato v IRC

foto

7. března 2009 • 19:15

Kris Meeke vyhrál druhý díl letošního IRC, Rally de Curitiba, která tento seriál poprvé přenesla i na jihoamerický kontinent. Brit dnes čistil trať podobně jako v pátek Loix, na rozdíl od Belgičana ale dokázal držet i přes technické problémy vysoké tempo a uchránil tak své premiérové zlato s pro něj novým vozem v novém seriálu. Druhý dojel Nicolas Vouilloz, bronz putuje do Abarthu zásluhou překvapivě dobře jedoucího Giandomenica Bassa.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally de Curitiba ONLINE se serverem AutoSport.CZ

foto

7. března 2009 • 00:05

Premiérový podnik seriálu IRC na brazilské půdě má dnes na programu šest rychlostních zkoušek o celkové délce necelých 120 kilometrů. Dokáže na nich Kris Meeke zopakovat famózní výkon z prvního dne a dojet si do cíle v Curitibě pro celkové vítězství? Sledujte jihoamerický podnik se serverem AutoSport.CZ - první RZ startuje ve 12:20 středoevropského času.

příspěvků: 2 celý článek »

Isidoor Smets z Rally Curitiba exkluzivně pro AutoSport.CZ (aktualizováno 2x)

foto

6. března 2009 • 03:00

Již na konci tohoto týdne se uskuteční druhý podnik letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, Rally Internacional de Curitiba. V těchto dnech probíhají na jihoamerickém kontinentě seznamovací jízdy, z jejichž průběhu nám posílá první informace spolujezdec Freddyho Loixe Isidoor Smets.

příspěvků: 2 celý článek »

První den na Curitibě: Meeke bere vše

foto

7. března 2009 • 00:10

Po mnoha letech se Brazílie vrátila do mezikontinentální série automobilových soutěží – Internacional Rally de Curitiba byla letos poprvé zařazena do seriálu IRC a přestože se pro mnohé pravidelné účastníky tohoto seriálu nejedná o nejatraktivnější lokalitu, přilákala tato soutěž na start také pětici evropských posádek na vozech S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Ohlasy Krise Meeka po shakedownu Rally de Curitiba

foto

6. března 2009 • 10:00

Včera dopoledne se v okolí brazilské Curitiby uskutečnil shakedown na druhý podnik letošního seriálu IRC. Ještě než posádky odstartují do soutěže (8:30 místního času, takže 12:30 v ČR), můžete si přečíst ohlasy nejrychlejšího pilota z testovací zkoušky.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězem shakedownu v Brazílii nakonec Kris Meeke (+VIDEO)

foto

5. března 2009 • 18:20

Brazilští organizátoři lehce zazmatkovali a původně zveřejnili časy shakedownu pouze z první hodiny. Krátce poté chybu napravili, snad již definitivním vítězem dnešní testovací zkoušky na druhý závod letošnísho seriálu Intecontinental Rally Challenge, Rally Internacional de Curitiba, se tak stal Kris Meeke.

příspěvků: 1 celý článek »

Ligato by měl pomoci Mitsubishi v Brazílii

foto

24. února 2009 • 10:00

Šampionát IRC má za sebou již první soutěž sezony, Rallye Monte Carlo, ale bodový stav Mitsubishi v hodnocení týmu není příliš optimální, když se čtyřmi body na svém kontě zaostává jak za Peugeotem, tak i za Abartem a Škodou.

žádný příspěvek celý článek »

Vítor Pascoal se na Rally Curitiba nepřihlásil - UPDATE

foto

19. února 2009 • 15:30

Portugalský jezdec Vítor Pascoal se podle zástupců Eurosportu dodatečně přihlásil na Rally Curitiba, druhý dil letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Na jihoamerickém kontinentě se měl představit s vozem Peugeot 207 S2000, sám jezdec tento fakt popřel.

příspěvků: 15 celý článek »

Toni Gardemeister bude nakonec v Brazílii chybět

foto

17. února 2009 • 17:45

Po úspěšném vystoupení na Rallye Monte Carlo uvažoval Toni Gardemeister nad startem v Brazílii, nakonec však musí druhý díl seriálu IRC vynechat. Momentálně svou snahu upírá k účasti ve čtvrtému dílu šampionátu na Azorských ostrovech.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Curitiba čítá 33 posádek

foto

17. února 2009 • 17:30

Pouhopouhých třiatřicet posádek je přihlášených na experimentální závod seriálu IRC v Brazílii. Proč experimentální? Televizní stanice Eurosport se pokouší o unikátní projekt, ve kterém chce zkusit spojit pro jediný víkend závody 'svých' seriálů IRC a WTCC.

příspěvků: 1 celý článek »

Gardemeister možná pojede v Brazílii

foto

6. února 2009 • 13:00

Toni Gardemeister vstoupil na letošní Rallye Monte Carlo společně s italským týmem Astra Racing do seriálu Intercontinental Rally Challenge. A přestože musel krátce před cílem soutěže odstoupit ze druhého místa kvůli problémům s alternátorem, zanechal určitě na všechny pozitivní dojem.

příspěvků: 3 celý článek »

toplist