www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rally Sweden (PWRC)

Švédsko: Na shakedownu nakonec nejrychlejší H. Solberg

foto

10. února 2011 • 12:15

Na dnešním oficiálním shakedownu před startem Švédské rally, který se jel v Radě, tedy v blízkosti Hagforsu, se první přímá konfrontace nových vozů WRC z pohledu časů nakonec povedla nejlépe Henningu Solbergovi na továrním Fordu Fiesta RS WRC.

příspěvků: 7 celý článek »

Vítězové Rally Sweden prostřednictvím statistiky

foto

10. února 2011 • 10:00

Těsně před samotným zahájením letošní Rally Sweden si můžeme prohlédnout unikátní statistickou kolekci výsledků této soutěže, konkrétně první desítku ze všech dosavadních ročníků počínaje rokem 1965.

žádný příspěvek celý článek »

Průvodce Power Stage na Rally Sweden (VIDEO)

foto

10. února 2011 • 07:00

Na letošní Rally Sweden si odbudou svou premiéru nejen nové speciály WRC, ale také tzv. Power Stage, na které se bude před televizními kamerami bojovat o bonusové body. Jak vypadá tento test v podání švédské soutěže vám na videu předvede známý redaktor Rally Radia Colin Clark.

žádný příspěvek celý článek »

Christian Loriaux - muž, který přivedl na svět Fiestu RS WRC

foto

9. února 2011 • 17:00

Technický ředitel týmu Ford Abu Dhabi Christian Loriaux vedl skupinu specialistů, která stojí za vývojem nového Fordu Fiesta RS WRC. Čtyřiačtyřicetiletý Belgičan s námi pohovořil o některých klíčových aspektech, které musel Ford řešit při vývoji svého závodního vozu WRC pro sezónu 2011.

žádný příspěvek celý článek »

Pontus Tidemand pojede Rally Sweden s Fiestou S2000

foto

8. února 2011 • 21:20

Dvacetiletý švédský talent Pontus Tidemand, nevlastní syn Henninga Solberga, se představí na Rally Sweden za volantem Fordu Fiesta S2000! Na poslední chvíli tak proběhla změna, dle původních plánů měl startovat se Subaru Impreza Sti, se kterým dokonce včera testoval.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb a Ogier před Rally Sweden

foto

8. února 2011 • 18:00

Již jen hodiny zbývají do startu úvodního podniku letošního mistrovství světa, Rally Sweden. V tomto článku se můžete dočíst, jak se na premiéru se zbrusu novým vozem Citroën DS3 WRC těší Sébastien Loeb a Ogier.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen i Latvala jsou před švédskou premiérou optimisticky naladěni

foto

8. února 2011 • 17:30

Seriál mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích vstupuje s novou sezónou do své další epochy. Klasické vozy kategorie WRC s motory o objemu 2 litry nahradí nové soutěžní speciály. Jedním z nich bude Ford Fiesta RS WRC, s níž budou barvy továrního týmu Ford Abu Dhabi hájit opět hájit Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala.

žádný příspěvek celý článek »

Přímé přenosy z mistrovství světa v rally v češtině exkluzivně na SPORT 5!

foto

8. února 2011 • 17:00

O víkendu odstartuje ve Švédsku nová sezona mistrovství světa v rally. Stejně jako v loňském roce nabídne SPORT 5, první český motoristický televizní kanál zaměřený výhradně na motoristický sport a motorismus, bohaté menu sestřihů jednotlivých podniků WRC a nově také přímý přenos jedné rychlostní zkoušky z průběhu závěrečné etapy každé soutěže!

příspěvků: 1 celý článek »

Citroëny DS3 WRC před novou kapitolou

foto

8. února 2011 • 16:45

Právě startující sezona 2011 zahajuje novou kapitolu v dějinách mistrovství světa FIA WRC. Citroën Total World Rally Team nasazuje na cestu za obhajobou světových titulů v Poháru konstruktérů a šampionátu pilotů dva nové vozy DS3 WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Ken Block představil design pro sezónu 2011 (VIDEO)

foto

8. února 2011 • 16:00

Americký jezdec Ken Block představil design svého Fordu Fiesta RS WRC, se kterým bude v letošní sezóně v barvách Monster World Rally Teamu startovat na devíti soutěžích mistrovství světa a vybraných podnicích ve Spojených státech amerických včetně populárních X Games.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Semerád má za sebou první kilometry na pneumatikách Dmack

foto

8. února 2011 • 07:25

První kilometry na speciálních pneumatikách s hřeby čínské firmy Dmack dnes při testu absolvoval Martin Semerád se spolujezdcem Michalem Ernstem během testu v Norsku. Společný test s Martinem Prokopem Semerád Rally teamu přinesl hodně informací o pro ně dosud neznámých pneumatikách.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z testu Östberga a Wilsona před Švédskou Rally (FOTO)

foto

6. února 2011 • 22:45

Na severu regionu Värmland se dnes uskutečnilo testování Matthewa Wilsona, Madse Östberga, Henninga Solberga a jeho nevlastního syna Pontuse Tiedemanda na Rally Sweden. Zatímco první dva zmínění testovali Fiestu WRC a mladík Tiedemand Imprezu Sti, Henning Solberg musel vzít zavděk svojí Fiestou S2000.

žádný příspěvek celý článek »

S pneumatikami DMACK pojedou Prokop i Semerád

foto

4. února 2011 • 18:30

Čínské pneumatiky DMACK jsou novou značkou, která nabízí vedle Michelinu své produkty v rámci mistrovství světa. Zatímco většina posádek zvolila francouzského výrobce, čeští piloti Martin Prokop a Martin Semerád zvolili pro své speciály alternativní variantu. Kromě nich s DMACK pojedou i Majed Al Shamsi a Bader Al Jabri.

příspěvků: 2 celý článek »

Video z přípravy Citroënu a Michelinu na MS 2011 (VIDEO)

foto

2. února 2011 • 09:00

Přípravy na nadcházející sezónu jsou skutečně v plném proudu. Do ostrého startu zbývá již jen týden a půl. Jako návnadu na nadcházející Rally Sweden si můžete prohlédnout zdařilé video od Michelinu z testů s týmem Citroën Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Ricardo Triviño pojede PWRC s Mitsubishi

foto

31. ledna 2011 • 22:30

Mexický pilot Ricardo Triviño je novým jezdcem, který se objevil na seznamu registrovaných jezdců do letošního seriálu mistrovství světa produkčních vozů.

žádný příspěvek celý článek »

toplist