www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Mecsek Rallye (IRC)

Fotogalerie z Mecsek Rallye od André Lavadinha

foto

16. září 2011 • 16:30

Zatím posledního odjetého závodu seriálu Intercontinental Rally Challenge, nepříliš organizčně vydařené Mecsek Rallye, se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho. Dnes si můžete prohlédnout, jaké snímky se mu v Maďarsku podařilo pořídit.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Mecsek Rallye od Luboše Laholy

foto

14. září 2011 • 18:30

Víkendové Canon Mecsek Rallye se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Luboš Lahola, který pro vás zachytil premiéru a možná zároveň i derniéru maďarské soutěže v seriálu Intercontinental Rally Challenge.

příspěvků: 3 celý článek »

Fotogalerie z Mecsek Rallye od Romana Kašpárka

foto

14. září 2011 • 16:45

Koncem minulého týdne si odbyla svou soutěžní premiéru v IRC Mecsek Rallye. Přestože se příliš nevydařila a většina posádek i fanoušků odjížděla z Maďarska roztrpčená, i tak se našemu redakčnímu spolupracovníkovi Romanu Kašpárkovi podařilo zachytit řadu vydařených snímků.

žádný příspěvek celý článek »

Fotografie Miroslava Knedly z Mecsek Rallye

foto

14. září 2011 • 11:00

Minulý týden série IRC pokračovala premiérově zařazenou soutěží v Maďarsku. Mecsek Rallye samotná je v mnoiha věcech diskutabilní, nesporným faktem je ale to, že po sportovní stránce nabízela po celou dobu parádní akci. U rychlých tratí nechyběl ani náš redakční fotograf Miroslav Knedla, jehož snímky si nyní můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

V Mecsek Rallye nejtěsnějším rozdílem v historii IRC vítězí Kopecký (+ ohlasy)

foto

11. září 2011 • 17:30

Belgičtí fanoušci asi nebudou mít Jana Kopeckého rádi. Zatímco před dvěma týdny se tovární jezdec Škody Motorsport na barumce ubránil o 1.2 sekundy Freddymu Loixovi, dnes Kopecký zvítězil o pouhých osm desetin, které jej dělí od druhého v pořadí Thierryho Neuvilla. Kopecký tak slaví druhý triumf v řadě a co víc, stává se novým lídrem letošního IRC.

příspěvků: 5 celý článek »

Thierry Neuville držitelem Colin McRae Trophy za Maďarsko

foto

12. září 2011 • 17:00

Potřetí v letošní sezoně se Thierry Neuville stal držitelem prestižní Colin McRae IRC Flat Out Trophy. Tuto cenu na každé soutěži IRC uděluje promotér seriálu jezdci, který se svým výkonem nejvíce vystihne ducha rallyové legendy, Colina McRae.

příspěvků: 1 celý článek »

Škoda Motorsport slaví díky Kopeckému vítězství na maďarské rally

foto

11. září 2011 • 17:00

Fantastická soutěž s nervy drásajícím závěrem byla víkendová Mecsek Rally v okolí maďarského města Pécs. Nejtěsnějším vítězstvím v historii šampionátu IRC zvítězil Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport na voze Škoda Fabia Super 2000 před Thierry Neuvillem na Peugeotu o neskutečných 0.8 sekundy! Třetí místo obsadil Freddy Loix na další Fabii. Kopecký se posunul do čela hodnocení IRC, Škoda si upevnila vedoucí pozici ve značkách.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký chce být opět co nejrychlejší

foto

9. září 2011 • 19:40

Vítěz letošní Barum Czech Rally Zlín Jan Kopecký bude v Pécsi útočit na průběžné vedení v Intercontinental Rally Challenge, kde zatím figuruje jeho týmový kolega Juho Hänninen. Jak však říká, na nové a neznámé trati v Maďarsku to nebude rozhodně snadný úkol.

žádný příspěvek celý článek »

Bryan Bouffier: Potřebujeme hodně dobrý výsledek

foto

9. září 2011 • 14:45

Vítěz úvodního podniku letošního IRC Bryan Bouffier přišel díky chybě na začátku druhé etapy srpnové Barum Czech Rally Zlín o možný důležitý bodový příděl do absolutní klasifikace šampionátu. V té mu nyní patří čtvrtá příčka, když na vedoucího Juhu Hänninena aktuálně ztrácí 37 bodů. Pokud tedy hodlá setrvat v souboji o nejvyšší příčku, bude muset v Maďarsku získat co nejvíce bodů.

příspěvků: 1 celý článek »

Škoda Motorsport na Mecsek Rally s čerstvým vítězem Barumky Kopeckým

foto

9. září 2011 • 14:40

Šampionát Intercontinental Rally Challenge (IRC) napíše nadcházející víkend již svou osmou část. Seriál se z domácího prostředí automobilky Škoda, která slavila ve Zlíně „triple“, přesouvá k jihovýchodním sousedům v Maďarsku. Kolem města Pécs se pojede již 45. ročník místní asfaltové rally, vůbec poprvé však jako součást IRC. Barvy týmu Škoda Motorsport bude hájit posádka Kopecký-Starý.

žádný příspěvek celý článek »

Andreas Mikkelsen: Chybí nám trochu štěstí

foto

9. září 2011 • 13:15

Norský mladík Andreas Mikkelsen v letošním roce v seriálu Intercontinental Rally Challenge hají barvy týmu Škoda UK Motorsport a nutno říci, že zatím velmi dobře. Úvod sezóny v Monte Carlu se sice nevyvedl podle jeho představ, ale na dalších soutěžích byl většinou blízko umístění na stupních vítězů, na něž nakonec dosáhl v podobě druhého místa při Sata Rally Acores.

příspěvků: 3 celý článek »

Toni Gardemeister: Mécsek Rallye bude hodně rychlá

foto

9. září 2011 • 10:55

Ve velmi dobré světle se na nedávné Barum Czech Rally Zlín představil bývalý jezdec továrního týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister. Se spolujezdcem Tapiem Suominenem na českých asfaltech se Škodou Fabia S2000 dojeli na vynikajícím 6. místě absolutně. Nyní je čeká start na další soutěži v Maďarsku.

žádný příspěvek celý článek »

Maďarský shake pro Wilkse a Neuvilla

foto

9. září 2011 • 09:15

Včerejší odpolední shakedown uspořádaný před startem maďarské Mecsek Rally nedaleko Kövágószöllös opanovaly peugeoty. Ty chtějí Škodě oplatit drtivou porážku z české barumky a tak na testovací zkoušce jezdci s francouzskými vozy pilovali nastavení, jak to jen šlo – třeba Guy Wilks trať absolvoval devětkrát a jeho nejrychlejší čas se nakonec shodoval s tím Thierryho Neuvilla. Jan Kopecký a Andreas Mikkelsen ale zaostali jen minimálně.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Mecsek Rallye

foto

1. září 2011 • 22:40

Pouhé dva týdny po zlínské Barumce pokračuje seriál Intercontinental Rally Challenge na území Maďarska. Premiérově se tento šampionát uskuteční na asfaltových rychlostních zkouškách v okolí Pécse, kde se pojede 45. ročník Mecsek Rallye. Dnes si můžete prohlédnout seznam přihlášených posádek.

žádný příspěvek celý článek »

toplist