www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - RACMSA Rally of Scotland (IRC)

Fotogalerie z Rally of Scotland od Miroslava Knedly

foto

12. října 2011 • 08:45

Předposlední soutěží letošní Intercontinental Rally Challenge byla Skotská Rally. Ta se odehrávala v typicky podzimních podmínkách, tedy na tratích plných bláta a vody. Atmosféru soutěže pro vás zachytil objektivem svého fotoaparátu náš stálý redakční fotograf Miroslav Knedla.

žádný příspěvek celý článek »

Mikkelsen se konečně dočkal - vyhrál Rally of Scotland!

foto

9. října 2011 • 19:20

Andreas Mikkelsen dotáhl do konce svůj bezchybný výkon z letošní MSA RAC Rally of Scotland a po zásluze si z Britských ostrovů odváží své první vítězství v seriálu IRC. Triumf je cenný i pro jeho tým Škoda UK, který vyhrál na domácí půdě, šťastná je i mateřská automobilka, jež díky druhému místu Juha Hänninena slaví další double. Třetí skončil Bryan Bouffier, nejlepší jezdec na peugeotu, na senzačním čtvrtém místě za nám následuje irský talent Craig Breen na fordu.

příspěvků: 2 celý článek »

Bryan Bouffier vyhrál shakedown na Rally Scotland

foto

6. října 2011 • 23:15

Pouhých dvanáct posádek se zúčastnilo dnešního shakedownu na Rally Scotland. Mezi nimi byl nejrychlejší francouzský jezdec Peugeotu 207 S2000 Bryan Bouffier. Tovární jezdci Škody Motorsport, Protonu, Karl Kruuda, Patrik Sandell, Craig Breen či Alastair Fisher se shakedownu nezúčastnili.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Scotland

foto

21. září 2011 • 17:20

Předposledním dílem letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge bude na začátku října šotolinová RACMSA Rally of Scotland. I díky vyššímu koeficientu se na Britských ostrovech sejde skutečně zajímavá sestava soutěžících, jak ostatně naznačuje dnes zveřejněný seznam přihlášených posádek.

příspěvků: 8 celý článek »

Rally Scotland se v roce 2012 nepojede

foto

7. listopadu 2011 • 18:45

V kuloárech dlouho propíraná informace se stává skutečností. Rally Scotland, která se v posledních letech jezdívala jako jeden z posledních podniků IRC, se v příštím roce neuskuteční.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Scotland od André Lavadinha

foto

24. října 2011 • 09:00

Zatím poslední odjetou soutěží seriálu IRC byla RACMSA Rally of Scotland. Zatímco soutěžní týmy se poctivě připravují na závěrečný díl šampionátu na Kypru, my se ještě virtuálně vrátíme zpět do Skotska prostřednictvím snímků André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda vybojovala ve Skotsku „double“ a obhájila vítězství ve značkách

foto

9. října 2011 • 20:20

Skotská rally má pro značku Škoda sladkou příchuť - premiérové vítězství v šampionátu IRC slaví posádka Andreas Mikkelsen/Ola Floene z týmu Škoda UK Motorsport na továrně připravené Fabii Super 2000. Společně s druhým místem posádky týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen/Mikko Markkula si Škoda zajistila letošní titul v hodnocení značek IRC a obhájila tak jeho zisk z loňské sezony.

žádný příspěvek celý článek »

Ve Skotsku se vedení ujal Mikkelsen s Fabií Super 2000

foto

8. října 2011 • 21:35

Druhé dějství skotské rally se neslo oproti pátečnímu startu v typicky „skotském“ duchu. Celý den byla zatažená obloha, z které se snášel vytrvalý déšť. Již tak podmáčené a bahnité cesty tak ještě více ztěžovaly podmínky na trati. Nejlépe se s nimi popasoval norský pilot týmu Škoda UK Motorsport Andreas Mikkelsen, který se skvělou jízdou ujal vedení – před nedělní finální sekcí má náskok před druhým Bouffierem 51 sekund.

žádný příspěvek celý článek »

Po první sekci Skotské rally je z pilotů Škoda nejlepší Hänninen

foto

8. října 2011 • 10:00

Předposlední soutěž šampionátu IRC je rozložena do tří dnů a v prvním z nich byly na pořadu dvě totožné rychlostní zkoušky – každá o délce 8 kilometrů. Na startu je kompletní špička IRC a v úvodu se ujal vedení domácí Guy Wilks na Peugeotu, vítěz Skotské rally 2009. Druhý je o 4.4 sekundy člen továrního týmu Škoda Motorsport Juho Hänninen, startující v IRC po krátké odmlce.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda vstupuje v IRC do rozhodující fáze v plném složení

foto

4. října 2011 • 15:00

Letošní šampionát Intercontinental Rally Challenge (IRC) se blíží do svého finálového rozuzlení. Zbývají pouze dvě soutěže a obě slibují s ohledem na systém hodnocení napínavou podívanou a bitvu o každý metr trati. Bodový účet za Skotskou rally je hodnocen násobkem 1.5 a tak má každé umístění o polovinu větší cenu než na předešlých soutěžích. Tým Škoda Motorsport se na start postaví v plném složení.

žádný příspěvek celý článek »

Skotská Rally se pojede o týden dřív

foto

31. března 2011 • 16:30

RAC MSA Rally of Scotland bude i v letošním roce předposledním dílem seriálu Intercontinental Rally Challenge. Oproti původním plánům se soutěž nakonec uskuteční o týden dříve, konkrétně v termíni 7. - 9. října 2011.

žádný příspěvek celý článek »

toplist