www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Al Attiyah oficiálně končí s týmem Reného Georgese

12. května 2010 • 19:35

Úřadující soutěžácký šampion Blízkého Východu a registrovaný jezdec seriálu mistrovství světa vozů kategorie Super 2000 Nasser Al Attiyah oficiálně potvrdil, že definitivně končí letošní spolupráci s belgickým týmem Reného Georgese, jehož Škodu Fabii S2000 tak naposledy pilotoval o víkendu na Novém Zélandu.

Katarský pilot zároveň konstatoval, že v současné době zatím neví, kdo mu bude připravovat vůz na nadcházející Portugalskou rally. Po úspěšném vystoupení na letošním Dakaru za volantem továrního Volkswagenu tak zatím Nasser v letošní rallyové sezóně nedořešil otázku soutěžního nářadí. Své tažení na domácí půdě, tedy na úvodní soutěži Middle East Rally Championship v Kataru, zahájil vítězstvím za volantem Fiesty S2000, ale z komerčních důvodů pak přesedlal na Škodu.

S vozem s šípem ve znaku absolvoval zatím tři podniky mistrovství světa. V Mexiku byl nucen odstoupit po druhé etapě, v Jordánsku dojel čtvrtý ve své kategorii a na novém Zélandu na něj po dvou výletech mimo trať zbylo poslední, tedy páté místo. Pokud jde o již zmiňovaný nejbližší start v Portugalsku, rozhodnutí by mělo být známo nejbližších dnech.

-mah- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.05.2010 21:26
PetrWRC
A s RGRS nekončí jen Al Attiyah ... odkaz na sphotos.ak.fbcdn.net
toplist