www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Rally Bohemia: Po RZ 4 na čele Valoušek (+ MP3)

3. července 2010 • 13:10

Po úvodních testech sobotní etapy letošní 37. Rally Bohemia, pátého podniku letošního Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally a zároveň čtvrté soutěže polského šampionátu, se na čelo průběžné klasifikace prosadily vozy Škoda Fabia S2000 pilotované Pavlem Valouškem a Juhem Hänninenem. S minimálním odstupem náleželo třetí místo francouzskému jezdci Bryanu Bouffierovi na Peugeotu 207 S2000.

V první sekci dnešního dne se odjely pouze dva rychlostní testy, když třetí měřená zkouška, tedy RZ 4, musel být bohužel zrušena z bezpečnostních důvodů kvůli neukázněným divákům před koncem testu. Valoušek s Hänninenem si na své konto na RZ 2 a 3 připsali shodně jedno první a třetí dílčí místo, zatímco Bouffier byl dvakrát druhý.

S vteřinovými odstupy za vedoucí trojicí následovali Václav Pech a Roman Kresta, který vyváznul z krizové situace na třetím testu pouze s utrženým nárazníkem. Hůře dopadl Polák Leszek, který v rychlé zatáčce vypochodoval z trati a notně poškodil dveře na straně jezdce své Škody Fabie S2000. Problémy měl i navrátilec na české tratě Štěpán Vojtěch, kterého na čtvrté zkoušce notně zpomalily potíže s posilovačem řízení.

MP3 - Hlasy jezdců po RZ 4

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist