www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Fumio Nutahara o účasti na Barum Czech Rally Zlín

foto

31. prosince 2010 • 12:00

Jedním z největších překvapení letošní Barum Czech Rally Zlín byla účast vicemistra světa PWRC z roku 2006, japonského multišampiona Fumia Nutahary. Proč se rozhodl vydat do Zlína a jak se mu v České republice líbilo? I přes relativně častý kontakt se podařilo dát dohromady rozhovor a krátký článek až později během roku. Proto si jej můžete přečíst až nyní, jako takový malý bonbónek na závěr letošního roku.

příspěvků: 4 celý článek »

Citroën Racing Trophy CZ 2011

foto

30. prosince 2010 • 14:00

Francouzské vozy Citroën budou stejně jako v předchozích dvou letech hojně brázdit tratě českých závodů. Kromě co nejlepšího umístění ve skupině A budou nadále bojovat i o finanční prémie v rámci CRT CZ 2011.

příspěvků: 1 celý článek »

T&T – Závěr sezony na rychlé vlně

foto

22. prosince 2010 • 13:00

Pro poslední dva závody Mezinárodního mistrovství České republiky v rally se Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem opět posadili do kokpitu Fordu Fiesta Super 2000. A díky svým výkonům vybojovali pod hlavičkou Czech Ford Rally Teamu konečnou třetí příčku v celkovém hodnocení MMČR rally. V závěru sezony je čekalo ještě zpestření v podobě startu v posledním podniku IRC 2010, Kyperské rally.

žádný příspěvek celý článek »

BMW Mini bude debutovat v Portugalsku

foto

21. prosince 2010 • 20:00

Jak prozradily zdroje z Prodrivu, homologace zbrusu nového speciálu BMW Mini je očekávána na první březnový den nadcházejícího roku. Očekává se, že první vůz v soukromých rukou bude nasazen na Rally Portugal na konci března.

žádný příspěvek celý článek »

T&T - Letní hledání receptu na trio nejrychlejších

foto

21. prosince 2010 • 16:30

Po dvou třetích místech a úspěšném startu v Rallysprintu Kopná doufala posádka Czech Ford Rally Teamu Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát v dosažení medailových příček i v dalších podnicích Mezinárodní mistrovství České republiky v rally. Letní podniky Rally Český Krumlov a Rally Hustopeče však týmu nevyšly podle představ a problémy vyvrcholily těžkou havárií krátce před startem Rally Bohemia.

žádný příspěvek celý článek »

T&T – Úvod sezony 2010 aneb Fiesta na bronzové vlně

foto

20. prosince 2010 • 16:25

Nově zformovaný Czech Ford Rally Team představil začátkem sezony 2010 českým fanouškům zbrusu nový speciál Ford Fiesta S2000. Před koncem roku 2010 jeho posádka Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát hodnotí sezonu, kterou dokončila na třetím místě v klasifikaci Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Ve třídílném rozhovoru Jaromír Tarabus a Daniel Trunkát popisují úspěchy i peripetie letošní sezony s vozem Ford Fiesta S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Kniha o historii barumky již na Mikulášském rallysprintu

foto

7. prosince 2010 • 21:20

Vzhledem k neočekávaným technickým problémům s finální vazbou knihy 40 LET HISTORIE BARUM CZECH RALLY ZLÍN (1971 – 2010) dojde k malému zpoždění jejího vydání. Oproti původnímu plánu bude kompletní náklad vytištěn v pondělí 13. prosince, kdy zároveň začne rozesílání všech objednávek z e-shopu. Tímto se všem zájemcům omlouváme za vzniklé zpoždění.

žádný příspěvek celý článek »

Vychází kniha o historii Barum Czech Rally Zlín

foto

2. prosince 2010 • 18:15

Začátkem prosince vyjde ojedinělá, více než stostránková publikace s názvem 40 let historie Barum Czech Rally Zlín (1971 – 2010), která popisuje širokou historii a vývoj zlínské soutěže od prvních let až do letošního jubilejního čtyřicátého ročníku. Autoři Michal Forst, Jakub Hofbauer a Roman Ordelt připravili jedinečnou knihu, která by neměla chybět v knihovně fanouška barumky a motoristického sportu.

příspěvků: 7 celý článek »

Valoušek, Hrůza a značka Škoda oficiálními mistry ČR v rally

foto

29. listopadu 2010 • 20:30

Letošní Mistři ČR v rally, Pavel Valoušek a Zdeněk Hrůza, převzali v pátek večer v Praze v hotelu Ambassador slavnostní trofej a ocenění pro nejlepší posádku českého rallysportu. Dvojice z týmu Škoda Delimax, startující s tovární podporou automobilky Škoda, se dočkala oficiální korunovace za absolutní vítězství v českém mezinárodním mistrovství pro rok 2010.

žádný příspěvek celý článek »

Předběžné kalendáře soutěží v ČR na sezónu 2011

foto

29. listopadu 2010 • 17:30

Federace automobilového sportu dnes zveřejnila předběžné kalendáře všech tří hlavních šampionátů soudobých aut na příští sezónu - jak mezinárodního šampionátu, tak i rallysprintů a Poháru České republiky. K dispozici je také kalendář MČR historických vozů.

příspěvků: 8 celý článek »

Rally Bohemia v roce 2011 bez polského mistrovství

foto

27. listopadu 2010 • 08:00

Rally Bohemia byla v letošním roce zařazena do seriálu mistrovství Polska. Po soutěži odjížděli polští hosté spokojeni a vypadalo to, že nic nebrání vzájemné spolupráci i pro nadcházející sezónu. Včera oficiálně zveřejněný kalendář RSMP však ukazuje, že se polský šampionát v České republice nepojede.

příspěvků: 21 celý článek »

Milan Kneifel hodnotí sezonu 2010

foto

16. listopadu 2010 • 08:00

Již se stává tradicí, že si na podzim sedneme ke kulatému stolu s jezdcem zlínského Pegas Rally Teamu Milanem Kneifelem a položíme na misky vah všechna pozitiva a negativa právě skončené sezony. Jak je pilot Suzuki Ignis S1600 spokojen s výsledky, výkony a vůbec s celou letošní sezónou, se dočtete v následujícím rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Petrou Filipovou

foto

16. listopadu 2010 • 07:00

Do automobilových soutěží vlétla teprve před pár měsíci nová pilotka Petra Filipová. Po startech s Hondou Civic Vti se poprvé představila se Subaru Impreza Sti na alza.cz Partr Rally Vsetín. Dnes si můžete přečíst rozhovor s touto mladou závodnicí.

žádný příspěvek celý článek »

Barvík 6. ve třídě N4 v rámci MMČR

foto

20. října 2010 • 14:00

Situace pro Vladimíra Barvíka byla před startem posledního závodu Mediasport MMČR v rally Herkul rally Příbram poměrně jasná, pokud by si jezdec či některý ze soupeřů nepřipsal výraznější počet bodů, tak by se nemělo na pořadí nic měnit. A tak i posádka Anvel racing teamu ve složení Barvík-Gabrhelík mohla zvolit tempo dle libosti.

žádný příspěvek celý článek »

Přípravy Rally Bohemia 2011 byly zahájeny

foto

19. října 2010 • 14:20

Vítěz sedmatřicátého ročníku Rally Bohemia Fin Juho Hänninen na voze Škoda Fabia S2000 sice projel cílovou rampou těsně před Francouzem Bouffierem teprve před několika týdny, avšak organizační výbor této rozvíjející se soutěže, označované za nejobtížnější na našem území, se už pečlivě připravuje na další dějství. Zásadní roli v udávání směru a šíření entuziasmu a vizí mezi pořadateli má v popisu práce předseda organizačního výboru Rally Bohemia, Pavel Dušánek.

žádný příspěvek celý článek »

toplist