www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Andersson: „WRC nebudou v příští sezoně nudnější.“

9. července 2010 • 12:40

Per Gunnar Andersson je přesvědčený, že příští generace vozů WRC potěší oči všech fanoušků. Myslí si to po testování Fordu Fiesta RS WRC 2011, kterého se zúčastnil v průběhu minulého týdne v hrabství Cumbria.

Všeobecně totiž panuje znepokojení, že přechod z dvoulitrových motorů na motory s obsahem 1600ccm sníží podívanou na nejvyšší kategorii v tomto sportu. Znepokojení narostlo také díky rozhodnutí FIA o zrušení řazení za pomocí pádel pod volantem.

Andersson si naopak myslí, že se není čeho bát. „Ano, budeme muset měnit zařazený rychlostní stupeň za pomocí řadící páky, což bude vyžadovat trochu více úsilí, ale jakmile jste ve třetím rychlostní stupni, už to není tak znatelné.“

P-G dokončil testy Fiesty, která byla vybavená současným motorem se sníženým výkonem, což mělo napodobit výkon turbomotoru 1,6, jenž se stále vyvíjí.

„Fiestu bylo fantastické řídit, byla to dobrá zábava,“ řekl Andersson. „Není pochyb o tom, že si fanoušci závody v příštím roce užijí. Motor je sice pro příští rok trochu jiný, ale akce na RZ bude stejná jako v současnosti. Bude to fantastické auto.“

-mor- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.07.2010 16:45
Walach
Jako kdyby díky pádlům pod volantem byly současné WRC nějak atraktivní...
toplist