www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Dočkáme se v JWRC jednotných vozů?

14. července 2010 • 08:00

Již od loňského roku se v nejvyšších patrech soutěžácké scény jedná o možnosti nastartování podpory mladých jezdců, která je v současné době prezentována v podobě upadajícího juniorského šampionátu JWRC a projektu Pirelli Star Driver italského pneumatikářského giganta. Pomyslnou injekcí by tak mohl být právě projednávaný projekt akademie jezdců, kteří by se vybraných šesti evropských podniků účastnili s identickými vozy.

O možnost účastnit se jakéhosi poháru v rámci mistrovství světa pro mladé jezdce projevily podle zákulisních informací zájem čtyři automobilky, kterými je Ford, potažmo M-Sport, Ralliart Italy se svými Lancery, Honda a Mazda. Ohledně finální podoby však stále panují značné nejasnosti a velký díl na rozhodnutí bude mít i promotér světového šampionátu, kterým je North One Sport.

Že ale podobné myšlenky na FIA opravdu kolují však potvrdil i Morrie Chandler, prezident WRC komise. „Je to v jednání a pokud se doladí myšlenka, mohlo by se to od příští sezony stát skutečností. Viděl jsem dvě nabídky a obě vypadaly hodně zajímavě. Je možné, že se tak rozhodneme, ale mluvili jsme o tom od loňského září a pokaždé, když uděláme krůček dopředu, vrátí nás to zpátky. Potřebujeme na tom zapracovat,“ končí.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.07.2010 13:20
Pluto - moderátor
Variant je několik. V úvodu se hovořilo jen o R2 a R3 (a kromě Fordu o jiných značkách), ale vypadá to, že jako tradičně FIA pořádně neví, co chce.
14.07.2010 13:07
Mirekfric
Ke mě se zase donesl návrh, že by se JWRC jelo jen s vozy R2.
toplist