www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Marko Kakko přesedá do Fiesty S2000

19. července 2010 • 10:30

Zkušený finský pilot Marko Kakko přesedá po mnoha letech v Mitsubishi všemožných specifikací do Fiesty S2000 od M-Sportu. Kakko si svou novou soutěžní zbraň vyzkoušel při nedávném testování, které mělo pomoci k sžití s novým vozem týmu Katap Racing Pekki Nieminena před Mad-Croc Rally Estonia.

Třiatřicetiletý Fin má dále v plánu domácí soutěž mistrovství světa, Neste Oil Rally Finland a soutěže mistrovství Finska a estonskou Saaremaa Rally na níž loni smloně hned v úvodu odstoupil.

Kakko se v rally pohybuje již od roku 1996, většinou ovšem na domácí scéně, kde si taktéž odbyl své jediné starty v mistrovství světa. Na Neste Oil Rally Finland startoval v letech 2002, 2003 a 2005. Ani jednou však nedokončil. V roce 2004 vybojoval třetí místo v mistrovství Finska, což je jeho zatím největším úspěchem. V letošní sezoně se objevoval na domácích soutěžích s produkčním Lancerem Kakko Rally Teamu.

„Po dlouhém váhání jsme se rozhodli jít vpřed a vyměnit „enko“. Je to tak neuvěřitelná zpráva, že se mi tomu ani nechce uvěřit,“ říká nadšeně Marko Kakko. Katap Racing kupuje rovněž druhou Fiestu S2000 od M-Sportu, která bude k dispozici potenciálním zájemcům o pronájem.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist