www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Dani Sordo mění spolujezdce

9. srpna 2010 • 09:00

Dlouhou dobu se v kuloárech hovořilo o výměně spolujezdce u bývalé dvojky továrního týmu Citroën Sport Dani Sorda. Tato změna nabrala v posledních dnech jasných obrysů, již při nadcházející ADAC Rallye Deutschland vedle něj usedne Diego Vallejo.

Dosavadní Sordův spolujezdec, čtyřiačtyřicetiletý Marc Martí má za sebou řadu zkušeností, když navigoval například Oriola Gomeze, Jesúse Purase či Carlose Sainze. Po odchodu 'El Matadora' do rallyového polodůchodu (přešel do dálkových soutěží) přestoupil Martí k Sordovi, aby mu pomohl v začátcích v mistrovství světa. Společně ani jednou nezvítězili, ale dosáhli úctyhodných 15 druhých míst. Jejich start na nedávné Neste Oil Rally Finland byl jejich posledním.

Podle kuloárových informací mohou za celou změnou stát především personální problémy, respektive dlouholeté osobní výhrady otce Daniho Sordá vůči jeho dnes již bývalému spolujezdci Marcu Martímu. Vše pak pravděpodobně vygradovalo ve Finsku, kde navíc Martí chyboval při čtení rozpisu, i když tato chyba znamenala pouze drobnou časovou ztrátu.

Od německé soutěže se novým Sordovým spolujezdcem stává sedmatřicetiletý Diego Vallejo. Ten je znám hlavně ze startů v domácím šampionátu po boku jeho bratra Sergia, ve svém portfóliu má však například i vítězství na Tour de Corse a Rally Argentina 2002 v rámci skupiny N s Ramonem Ferreyrosem. V poslední době navíc fungoval pro Sorda jako ledový špion (na závodech, kde to bylo povoleno).

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist