www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Jevgenij Novikov se brzy vrátí na mezinárodní scénu

17. srpna 2010 • 15:00

Ruský mladík Jevgenij Novikov patřil v minulých letech za velký talent soutěžního sportu. Starty v mistrovství světa s Citroënem C4 WRC jej však hodně finančně vysílily, takže se pro letošní sezónu stáhl pouze do domácího šampionátu. Na rok 2011 však chystá velký návrat.

Novikov, který se v loňském roce představil i se Škodou Fabia S2000 na zlínské Barum rally, startoval v této sezóně v barvách Alm Rally Teamu s Mitsubishi Lancer Evo X, ovšem s nepříliš dobrými výsledky. Pořád však hledal cesty, jak se vrátit na mezinárodní scénu.

„Na přelomu října a listopadu plánujeme testy s Citroënem DS3 WRC a Fordem Fiesta WRC. V současnosti jednáme s oběma automobilkami na možnostech startu s jejich speciály v mistrovství světa v nadcházející sezóně. Zatím je vše ve stádiu jednání, ale základním kritériem budou nabízené podmínky a cena,“ prozradil Novikov.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.08.2010 11:09
Melmisek
Pro mě je to člověk, kterému fandím už jenom kvůli jeho stylu jízdy... Jak říká Mirek, u nich jim ujížděl o minuty a v MS dokázal, že není žádný ořezávátko...
17.08.2010 18:31
Mirekfric
Troufám si tvrdit, že to že letos nestačil, bylo především autem, se kterým bylo spousta problémů. Není důvod k tomu, aby o tolik zpomalil, když jim v předchozích sezonách ujížděl o minuty...
17.08.2010 17:08
vasek
Ale občas pěkně létá.Janda by mohl jít k němu na školení.
17.08.2010 16:10
Rizek
"Ztráta času a peněz", jak tvrdí nejmenovaný ruský zdroj. Novikov je namyšlený trouba, který neposlouchá rady zkušenějších, a proto má chyby v rozpisech, a z toho vyplývající počet havárií. Letos nestačil ani na domácí ruské borce.
toplist