www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

Janne Tuohino byl vyloučen z SWRC

19. srpna 2010 • 23:15

Finský pilot Janne Tuohino, který má i zkušenosti se starty v barvách továrního týmu Škoda Motorsport za volantem Fabie WRC, byl dnes vyloučen z SWRC, světového šampionátu vozů kategorie S2000.

Tuohino, jehož speciál vozil na dveřích číslo 27, evidentně podcenil náročnost provozu Fordu Fiesta S2000. Týden před startem zaslal organizátorům Rallye Deutschland i na FIA omluvný dopis, že jeho rozpočet na letošní sezónu již byl vyčerpán a musí tak ukončit sezónu.

Protože byla německá soutěž zařazena mezi jeho nominované, v souladu s pravidly byl Janne Tuohino vyloučen z šampionátu SWRC a tým Janpro vyloučen z WRC Cupu. Návdavkem musí jezdec zaplatit startovné na všechny další soutěže, které měl v rámci naplánovaného programu absolvovat. Navíc musí na FIA zaplatit pokutu 3 000 Euro, kterou může soutěžící Janpro využít v sezóně 2011 v případě, že se přihlásí do některého ze seriálů mistrovství světa.

Sportovní komisaři řešili také neúčast posádky Martin Semerád-Michal Ernst, kteří se omluvili kvůli zdravotním problémům po nehodě na testech před Fuchs Oil Rally Agropa. Předseda lékařské komise Jean Duby shledal jeho omluvu jako oprávněnou, sportovní komisaři rozhodli Martina Semeráda za neúčast netrestat s odkazem na článek o vyšší moci.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.08.2010 23:41
bobhik
Nemusí, nechtějí-li...
23.08.2010 21:58
Pluto - moderátor
Problém je v tom, že ten pack si tým musí objednat (pochybuju, že by se to oproti minulým letům změnilo, protože oni žijí právě z toho).
23.08.2010 15:32
bobhik
Přihláška do šampionátu vůbec není tak drahá.. Drahý je celý ten pack který si může team (ale nemusí) doobjednat... (startovné do jednotlivých závodů, cataring, splity, videa apod.) To je balík, ale jinak samotné přihlášení není nic zásadního..
22.08.2010 00:28
Pluto - moderátor
Tohle je holt riziko, se kterým se do seriálu přihlašoval. To je obecně jeden z největších mínusů všech těch PWRC, SWRC a JWRC - přihlásíš se, hned na začátku zvolíš bodované závody, zaplatíš obrovský balík za účast v seriálu (za tuto částku by se daly odjet dvě Barumky s S2000) a když pak z jakýchkoliv jiných než zdravotních důvodů vynecháš nějaký závod, tak z toho máš problémy, pokuty apod...
21.08.2010 12:49
marty66
Trochu drsné,vzhledem k tomu,že jasně řekl,že už nemá kačáky.... :-/
toplist