www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2010

ADAC Deutschland Rally – střípky za zákulisí

23. srpna 2010 • 20:15

Vypadá to, že každou soutěž se mění pravidla. Tentokrát promotér šampionátu, společnost North One Sport, usoudil, že nově vymyšlené rozvržení servisního parku bylo špatným nápadem. Namísto této novinky, kdy do svých určených míst měla auta najíždět zezadu, aby diváci mohli sledovat práci v motorovém prostoru, se vrací zpět starý systém, kdy auta do svých servisních stanů najedou zepředu a diváci mají možnost sledovat zadní části závodních vozů. Tento systém byl shledán komerčně prospěšnějším pro organizátory soutěží.

Volkswagen v průběhu soutěže v Německu představil svou sestavu pro Dakar 2011, ale zajímavější zprávou pro fanoušky rally byla slova šéfa VW Motorsportu Krise Nissena na otázku vstupu Volkswagenu do WRC. Řekl, že příprava vhodného auta by trvala 18 měsíců, čímž vyloučil vstup do Mistrovství světa před rokem 2013. „Pokud je vaše společnost v rally již aktivní, jako je to v případě Fordu či Citroenu, a můžete použít již existující komponenty, lze připravit auto dříve. Aktivity značky Mini a zájem Jeana Todta jsou prospěšné. Rally začíná Volkswagenu slušet.“

M-Sport postavil již 97 Fordů Focus WRC. Jsou v tom zahrnuty i dvě záložní karoserie, které jsou připraveny k případnému použití v mimořádných událostech v průběhu sezony. Ačkoliv M-Sport uvádí, že výrobní linka ještě není uzavřena tak se zdá, že není šance překročit číslo 97!

A další zpráva z tábora M-Sportu. Malcolm Wilson prozradil, že meteorologický tým se od nešťastného Bulharska moc nezměnil, pouze nyní v této oblasti mají více lidí. Jak tento tým lidí funguje nyní se v Německu neukázalo. Dlouhodobá předpověď vyšla, celý víkend se obešel bez deště.

Rally jede na autopilota. Zatím nejsou žádné plány, jak by mělo v příštím roce vypadat schéma Pireli Star Driver a dokud nebude vyřešena celá situace ohledně pneumatik v sezoně 2011, je tento projekt zdá se na mrtvém bodě. Mezitím se vynakládá úsilí na výběr jezdců pro případný příští ročník PSD. Regionální shoot-out se konal ve Švédsku a “vítězům“ bylo řečeno, že postoupí do celoevropského shoot-outu, pokud se tak daleko ovšem dostane samotná kampaň pro příští rok …

-W- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist