www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2010

Flash: RZ 6 - Déšť svědčí Valouškovi a Loixovi

28. srpna 2010 • 15:35

Druhý průjezd Biskupicemi provázely naprosto odlišné podmínky než ráno. Na rozdíl od dopoledního oschlého asfaltu se po trati tentokrát hrnula díky hustému dešti voda a soutěžící museli často čelit nebezpečí aquaplaninku. Nejlépe se s touto situací vypořádal domácí Pavel Valoušek, o pouhé dvě desetiny vteřiny za ním skončil na RZ bývalý vítěz rally Freddy Loix. První čas v Top3 zajel Guy Wilks.

Čtvrtým časem si upevnil svou pozici Bouffier, pátou pozicí se naopak blýsknul Keith Cronin. Až za ním tentokrát figuroval ve shodném čase s Mikkelsenem a Kostkou Jan Kopecký, který ale stále zůstává na čele průběžné klasifikace před Bouffierem a Meekem. O jedno místo si pohoršil Juho Hänninen na jehož čtvrté místo po předchozím testu se po druhém průjezdu Biskupicemi posunul Loix.

Déšť přinesl potíže Václavu Pechovi, který si v cíli zkoušky stežoval na tekoucí vodu a zcela nevhodnou volbu pneumatik. Plzeňský pilot však s šestým místem absolutně nadále zůstal druhým nejlépe umístěným českým pilotem, sedmý byl pak po šesti odjetých testech Pavel Valoušek. Za osmým Norem Mikkelsenem byli v první desítce další dva místní jezdci, Orsák a Odložilík.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist